avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
B...dar n-avem competenţa teritorială:banned:
cristian i a scris:

daca un apatrid care domiciliaza in Germania si are resedinta in Galati savarseste la bordul unei nave sub pavilion romanesc aflate in largul marii infractiunea de furt calificat,iar nava ,dupa o trecere prealabila prin portul Galati ,ancoreaza in portul Constanta,competenta teritoriala de judecare a cauzei apartine

a.judecatoriei Galati
b.jud CT
c.jud sect 2 Bucuresti

C si eu. Competenta instantei din circumscriptia primului port in care ancoreaza nava.
cristian i a scris:

dobitoc a scris:

elhant a scris:

In ipoteza in care o persoană amenință cu un ac de seringa Ce pretinde a fi infectat cu HIV pe proprietarul major al unui apartament, iar apoi pătrunde fără drept in interiorul locuintei, actiunea penala se pune in mișcare:
a) la plângerea prealabilă a persoanei vătămate
b) si din oficiu
c)numai din oficiu

c

raspunsul e legat de acul de seringa infectat cu HiV
probabil speta o vede ca o tentativa la infr de la art 354.aici e din of act pen si tent se ped

ART. 354
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit
(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin. (1) se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
(4) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte

Dar amenințarea cu un ac (fie el infectat sau nu cu HIV) nu echivalează cu tentativa de a infecta. Dacă avea un cuțit și-l amenința nu era tentativă de omor, ci amenințare.
elhant a scris:

cristian i a scris:

daca un apatrid care domiciliaza in Germania si are resedinta in Galati savarseste la bordul unei nave sub pavilion romanesc aflate in largul marii infractiunea de furt calificat,iar nava ,dupa o trecere prealabila prin portul Galati ,ancoreaza in portul Constanta,competenta teritoriala de judecare a cauzei apartine

a.judecatoriei Galati
b.jud CT
c.jud sect 2 Bucuresti

C si eu. Competenta instantei din circumscriptia primului port in care ancoreaza nava.

rasp barem b

primul port rom in care ancoreaza 41 al 6
dar nu avem in temtica,scuze...........
iar tu Nono dai rosu din prima???

Dobitoc-nici eu nu sunt de acord cu interpretarea asta........
doar am semnalat ca e pos sa o vada ca tentativa la infr aia.....
oricm dc il intrebi pe MU de ce o sa-ti spuna ca scria intr-o decizie de speta......:))
Tare asta cu „așa scrie într-o decizie”.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)