avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Patricia_ a scris:

(Procedura civila)

Partile au dreptul:
a) de a discuta si argumenta orice chestiune de fapt sau de drept invocata, din oficiu, in cursul procesului de catre instanta;
b) de a expune un punct de vedere propriu fata de afirmatiile partii adverse cu privire la imprejurari de fapt relevante in cauza;
c) sa isi faca cunoscute reciproc si in timp util mijloacele de proba de care inteleg sa se foloseasca;

a,b (deriva din dreptul la aparare si principiul contradictorialitatii)... la c e obligatie.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
adi_09, utilizator
-legislatia nu te lasa sa analizezi prejud actual din perspectiva previzibilitatii ,iti spune din start ca tr reparat integral (al 1)
-doar la prejud viitor(al 2) se analizeaza cu previzibilitatea...(producerea tr sa fie neindoielnica,adica previzibila)
sa asteptam rasp la grila.....dc e ,,b,, inseamna ca e cum o vad eu dc nu inseamna ca ma insel.....;)
cristian i a scris:

-legislatia nu te lasa sa analizezi prejud actual din perspectiva previzibilitatii ,iti spune din start ca tr reparat integral (al 1)
-doar la prejud viitor(al 2) se analizeaza cu previzibilitatea...(producerea tr sa fie neindoielnica,adica previzibila)
sa asteptam rasp la grila.....dc e ,,b,, inseamna ca e cum o vad eu dc nu inseamna ca ma insel.....;)

in cazul prejudiciului viitor producerea trebuie sa fie certa sau sigura , iar nu eventuala.
Previzibilitatea la altceva se refera, tine de atitudinea subiectiva a autorului faptei ilicite, dupa cum am spus mai sus.
Cartea domnului G. Boroi, la proc. civ., a fostiarasi amanata pt luna octombrie. Intarziere totala: 11 luni. :-)
elhant a scris:

Cartea domnului G. Boroi, la proc. civ., a fostiarasi amanata pt luna octombrie. Intarziere totala: 11 luni. :-)

Mai bine asa, decat una scoasa in graba si lipsita de substanta.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)