Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
În cazul răspunderii civile delictuale, se
acoperă:
a) atât paguba efectivă, cât şi câştigul nerealizat,
numai dacă acestea au fost previzibile;
b) numai prejudiciul previzibil;
c) şi prejudiciul imprevizibil
Nu s-a dat pe fb încă răspunsul „oficial”, dar majoritatea au la c) ca fiind corect.
Mă gândesc că făptuitorul trebui să repare și prejudiciul creat victimei pe care nu l-a prevăzut la momentul săvârșirii faptei ilicite.
cristian i a scris:
curtea de apel are competenta sa judece
a.infractiunile comise de judecatorii de la curtile de apel
b.infr comise de magistratii-asistenti de la ICCJ
c.infr comise de procurorii DNA
a,b
(Procedura civila)
Partile au dreptul:
a) de a discuta si argumenta orice chestiune de fapt sau de drept invocata, din oficiu, in cursul procesului de catre instanta;
b) de a expune un punct de vedere propriu fata de afirmatiile partii adverse cu privire la imprejurari de fapt relevante in cauza;
c) sa isi faca cunoscute reciproc si in timp util mijloacele de proba de care inteleg sa se foloseasca;
dobitoc a scris:
În cazul răspunderii civile delictuale, se
acoperă:
a) atât paguba efectivă, cât şi câştigul nerealizat,
numai dacă acestea au fost previzibile;
b) numai prejudiciul previzibil;
c) şi prejudiciul imprevizibil
Nu s-a dat pe fb încă răspunsul „oficial”, dar majoritatea au la c) ca fiind corect.
Mă gândesc că făptuitorul trebui să repare și prejudiciul creat victimei pe care nu l-a prevăzut la momentul săvârșirii faptei ilicite.
grila are la baza art 1385
ART. 1385
Întinderea reparaţiei
(1) Prejudiciul se repară integral, dacă prin lege nu se prevede altfel.
(2) Se vor putea acorda despăgubiri şi pentru un prejudiciu viitor dacă producerea lui este neîndoielnică.
(3) Despăgubirea trebuie să cuprindă pierderea suferită de cel prejudiciat, câştigul pe care în condiţii obişnuite el ar fi putut să îl realizeze şi de care a fost lipsit, precum şi cheltuielile pe care le-a făcut pentru evitarea sau limitarea prejudiciului.
(4) Dacă fapta ilicită a determinat şi pierderea şansei de a obţine un avantaj sau de a evita o pagubă, reparaţia va fi proporţională cu probabilitatea obţinerii avantajului ori, după caz, a evitării pagubei, ţinând cont de împrejurări şi de situaţia concretă a victimei.
-prin urmare prejudiciul actual se repara integral ,nu se pune problema de previzibil
-doar la prejudiciul viitor(al 2) se pune problema cu previzibilul,evident cand e vorba de prejud viitor se repara doar ala previzibil(neindoielnic)
concluzia-prejud actual se repara integral si cel viitor previzibil (neindoielnic)
de asta cred eu ca rasp e ,,b,,