avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Aş zice că dacă inculpatul e minor lipsit de capacitate instanţa trb să numească un curator care să-i reprezinte interesele într-o eventuală tranzacţie...altfel e conflict de interese...gândeşte-te că părinţii se pot întoarce împotriva minorului cu acţiune în regres..

Dacă minorul are capac. de ex. restrânsă, cred că poate intra în tranzacţie cu acordul instanţei de tutelă..dacă refuză, ciuciu tranzacţie
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
cristian i a scris:

Mirei nu mereu e minor inculpatul
hai sa mergem pe inculpat major
in prezent parte resp civ e si asiguratorul

eu inculpat ma duc la parnaie ca la ucidere din culpa am omorat 10 pers.....
nu poate asiguratorul sa despagubeasca victimile accidentului ca nu sunt eu de acord????
pai stii ce le fac.....le zic......ba dc nu-mi aduceti pachet saptamanal la parnaie nu pupati niciun ban de la asigurator.......nu e absurd???

Nu e vorba că fără acordul inculpatului nu poate să-i despăgubească...îi va despăgubi dar prin decizia instanţei de admitere a acţiunii civile, nu prin hotărârea de expedient prin care instanţa ia act de tranzacţie...deci nu, dacă nu există acordul celor 3 părţi, nu se poate încheia tranzacţie....din simplul fapt că e posibil ca prc să vrea să încheie acordul cu partea civilă ca să scape repede de proces, apoi se întoarce împotriva inculpatului cu acţiune în regres, asta ar fi absurd.
Ai dreptate Nono...trebuie si acordul inculpatului...asa cum zice art. toti 3
aaa....zici ca l-ar putea frauda pe inculpat....
mersi de explicatie......:)

e rau ca in cod nu avem o astfel de conditie si MU deja a fact grila cu interpretarea lui.........:(
dc prin octombrie vine ICCJ si CC si spun,nu tr acordul inculpatului,se poate apara la act in regres prin aratarea faptului ca prejud a fost mult mai mic...vine MU ma baga la INM si-si cere si scuze?aiurea grile face...:(
Cristian, grila are suport legal art 23 alin 1..care spune clar ce părţi pot încheia tranzacţie...inculpatul, p.c. şi p.r.c sunt avute în vedere la pachet, tu probabil ai avut în vedere că oricare dintre aceste părţi poate incheia un acord cu oricare dintre celelalte 2...dar nu le poţi disocia pt. că au interese contrare şi reciproce...de ex. inculpatul nu recunoaşte prejudiciul, cum ar fi ca prc şi pc să încheie acord prin care se recunoaşte prejudiciul?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)