avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Actiunea in nulitate relativa a actului juridic:

a) este intotdeauna supusa termenului de prescriptie de 3 ani
b) poate fi paralizata de adaptarea actului in conditiile legii
c) daca este admisa produce aceleasi efecte ca si nulitatea absoluta

c
la b nu e corect ca adaptarea contr nu este exceptie,mijloc de aparare
e un remediu

GR zice bc...eu nu gasesc un art care sa-mi spuna ca pot adapta contractul afectat de nul relativa...ziceti-mi si mie sa nu mor proasta :P
Mama mea...da sunt ingramadita rau...eu tot cautam pentru nulitate absoluta...bien sur eroarea si leziunea...sunt obosita si neatenta rau :-/

Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
mirei2012, utilizator
Eu m-am gândit la adaptarea în caz de eroare...să fie aşa de simplu? Nu ştiu sigur ce să spun, am ales bc mai mult din intuiţie

Cristian, în caz de adaptare se stinge dreptul la acţiune...deci cred că invocarea sa reprezintă o excepţie de fond...care ,,paralizează,, acţiunea
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Eu m-am gândit la adaptarea în caz de eroare...să fie aşa de simplu? Nu ştiu sigur ce să spun, am ales bc mai mult din intuiţie

Cristian, în caz de adaptare se stinge dreptul la acţiune...deci cred că invocarea sa reprezintă o excepţie de fond...care ,,paralizează,, acţiunea

Asa e Nono
Daca cineva de exemplu omoara un functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat prin cruzimi, avem doar ultraj sau ultraj in concurs cu omor calificat?

Întrebare care s-a pus pe FB...ce ziceţi?
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Actiunea in nulitate relativa a actului juridic:

a) este intotdeauna supusa termenului de prescriptie de 3 ani
b) poate fi paralizata de adaptarea actului in conditiile legii
c) daca este admisa produce aceleasi efecte ca si nulitatea absoluta

c
la b nu e corect ca adaptarea contr nu este exceptie,mijloc de aparare
e un remediu

GR zice bc...eu nu gasesc un art care sa-mi spuna ca pot adapta contractul afectat de nul relativa...ziceti-mi si mie sa nu mor proasta :P
Mama mea...da sunt ingramadita rau...eu tot cautam pentru nulitate absoluta...bien sur eroarea si leziunea

eu parte aflata in eroare la momentul incheierii contractului vin si introduc actiunea .tu care nu te-ai aflat in eroare vii si-mi zici (nu ma paralizezi,suna a spital) ba nu vrei tu sa execut cum ai inteles ca sa nu-l mai anulam? si eu zic da sau nu ,dar ca la ortopedie sigur nu raman.......

1213 Adaptarea contractului
(1) Dacă o parte este îndreptăţită să invoce ANULABILITATEA contractului pentru eroare, dar cealaltă parte declară că doreşte să execute ori execută contractul aşa cum acesta fusese înţeles de partea îndreptăţită să invoce anulabilitatea, contractul se consideră că a fost încheiat aşa cum l-a înţeles această din urmă parte.
(2) În acest caz, după ce a fost informată asupra felului în care partea îndreptăţită să invoce anulabilitatea a înţeles contractul şi înainte ca aceasta să fi obţinut anularea, cealaltă parte trebuie, în termen de cel mult 3 luni de la data când a fost notificată ori de la data când i s-a comunicat cererea de chemare în judecată, să declare că este de acord cu executarea sau să execute fără întârziere contractul, astfel cum a fost înţeles de partea aflată în eroare.
(3) Dacă declaraţia a fost făcută şi comunicată părţii aflate în eroare în termenul prevăzut la alin. (2) sau contractul a fost executat, dreptul de a obţine anularea este stins şi notificarea prevăzută la alin. (2) este considerată lipsită de efecte.

-anulabilitatea=nulit relativa
-viciile de consimt duc la nulit rel(inclusiv eroarea)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)