avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Patricia_ a scris:

Are idee cineva de ce in cartea domnului Udroiu de penal special (2014) nu e prezentata infractiunea de tortura ? Mi se pare ciudat.

mie nu.....e prezenta la tot pasul in operele domnului.......:))
Conversiunea actului juridic nul este posibila numai in cazul nulitatii totale...ca madam GR la doua grile distanta se razgandeste...si mie imi creste tensiunea X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

Conversiunea actului juridic nul este posibila numai in cazul nulitatii totale...ca madam GR la doua grile distanta se razgandeste...si mie imi creste tensiunea X-(

la pag 235 (Institutii-Boroi) se specifica faptul ca nu e vorba de o conversiune cand unele clauze sunt anulate ,iar altele mentinute(e vorba de o nulitate partiala)

acum mie imi par rastalmacite cuvintele lui Boroi de GR
-adica Boroi zice atentie,nu confunda nulitatea partiala cu conversiunea
-GR zice,din ce inteleg de la tine ,conversiunea se aplica doar nulit totale.....

eu nu vad de ce nu am putea valorifica si ,,bucatica,,nula din ajc?ca Boroi zice altceva fata de ce a inteles GR .......

ei chiar ar tr sa se limiteze la cod....avem doua art 1260,1050 pe conversiune ,restul ce intelege Boroi rastalmacind codul sau ce intelege GR rastalmacindu-l pe Boroi chiar nu ar tr sa conteze la examene pt ca sunt speculatii,interpretarii.....:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
cristian i, utilizator
Multumesc Cristian...fix la fel zic si eu...cand are loc conversiunea, actul in care se va transforma contractul nul, trebuie sa cuprinda toate elementele actului ...(e nul ca testament autentic dar e valabil ca olograf) si sa fie valabil...ma rog cu conditiile alea.
Daca am numai o bucatica nula din act dar actul ar fi valabil fara bucatica drept un alt act ...ce ma impiedica daca toate conditiile sunt indeplinite...pe principiul cine poate mai mult poate si mai putin.

poate fi sursa a constrangerii fizice

a.numai actiunea de lovire repetata din partea unei persoane
b.un fenomen natural
c.o energie mecanica

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)