avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
pentru c zice invers...ca inculpatul nu poate recunoaste fara acordul p.r. civilmente...adica gaina l-a facut pe ou ;)
23 alin 1 enumeră cele 3 părţi...deci nu trb să lipsească vreuna...toţi trb să fie de acord că altfel nu se poate încheia tranzacţia..
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
mirei2012 a scris:

pentru c zice invers...ca inculpatul nu poate recunoaste fara acordul p.r. civilmente...adica gaina l-a facut pe ou ;)

partea responsabila civilmente ...poate incheia o tranzactie cu partea civila care sa produca efecte in procesul penal,chiar daca inculpatul se opune tranzactiei

ce e gresit?adica ii trebuie acordul inculpatului?

23 (2) Inculpatul, cu acordul părţii responsabile civilmente, poate recunoaşte, în tot sau în parte, pretenţiile părţii civile.

eu din text deduc ca doar inculpatul are nevoie de acord.....invers nu e valabil......

oricum mersi de raspunsuri.......cum zice Ice H.....nu sunt convins.....dar e ok :yes:
cristian i, utilizator
Asa cred si eu...cand avem p.r.civil...inseamna ca inculpatul este minor ...pentru tranzactie trebuie sa avem capacitate pentru actul ce se incheie...in cazul nostru cred ca deplina...as zice ca p.r.civil. poate incheia tranzactie fara acordul inculpatului
Scuzati modificarea...m-am lamurit cum e cu capacitatea la tranzactie
mirei2012, utilizator
Mirei nu mereu e minor inculpatul
hai sa mergem pe inculpat major
in prezent parte resp civ e si asiguratorul

eu inculpat ma duc la parnaie ca la ucidere din culpa am omorat 10 pers.....si-am vatamat 20
nu poate asiguratorul sa despagubeasca victimile accidentului ca nu sunt eu de acord????
pai stii ce le fac.....le zic......ba dc nu-mi aduceti pachet saptamanal la parnaie nu pupati niciun ban de la asigurator.......nu e absurd???
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)