avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

totul e conditionat de admiterea cererii,chiar dc o reitereaza si nu e admisa efectul e acelasi.......prescriptia nu poate fi considerata intrerupta.dc o reitereaza si e admisa prescriptia e intrerupta de la data primei cereri,in cazul asta nu are o culpa procesuala reclamantul,de asta cred ca se raporteaza la momentul initial,cel de la prima cerere ......

Uite ce zice Boroi: „Se impun însă unele sublinieri. Considerăm că ambele teze ale art. 2539
alin. (2) C.civ. nu se aplică şi cererii anulate pentru vicii de formă, deoarece, dacă
s-ar admite soluţia contrară, partea finală a alin. (1) al aceluiaşi articol ar deveni o
dispoziţie legală inutilă. Aşadar, în cazul anulării cererii pentru vicii de formă,
prescripţia extinctivă se consideră întreruptă la data la care a fost introdusă acea
cerere, chiar dacă nu a fost reiterată în termen de 6 luni de la data rămânerii
definitive a hotărârii de anulare.”

De aici înțeleg că nu mai trebuie sesizată din nou instanța pentru a opera efectul întreruptiv al primei sesizări.
niste sublinieri aiurea....

pai dc art 2539 al 2 iti zice clar ,,prescriptia nu este intrerupta daca........cererea.........a fost ANULATA...................,,
conteaza pe ce motiv a fost anulata? eu zic ca nu.......
si hai ca asta mai e cum mai e..........dar aia ca se prod efectul intreruptiv chiar dc cererea e anulata si nereiterata e o mare gogorita....

eu zic sa citesti direct din cod ca nu e treaba .....poti avea surpriza sa busesti grile de 2 bani pe gogoritele profesorilor si e pacat.....

mecanismul e simplu
vrei efect intreruptiv tr sa ai cerere admisa,e respinsa dar o reiterezi si se admite ai efect de la prima cerere,restul e vraja marii......

,,nu mai trebuie sesizată din nou instanța pentru a opera efectul întreruptiv al primei sesizări.,,=nu exista asa ceva......sa stai cu cererea acasa ,respinsa pt orice motiv ,si sa ai efect intreruptiv.......cand rezulta clar din cod ca doar cererile ADMISE produc efect intreruptiv........
al 1 1539 e gandit pt mecanismul pe care l-am descris eu.....
institutiile /autoritatile/organele fie iti trimit cererea acasa spunandu-ti ca nu sunt competente fie o trimit org competent
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
cristian i, utilizator
Păi și în alin. 1 al art. 2539 C.civ. scrie că în cazurile prevăzute de art. 2537 pct. 2 și 3 C.civ. prescripția este întreruptă (...) chiar dacă este nulă pentru lipsă de formă. Deci nu dacă este respinsă pentru orice motiv.
Dobitoc eu am inteles din 2539 alin 1....ca se intrerupe prescriptia in toate situatiile prevazute de 2537 alin 2 si 3...chiar si atunci cand e introdusa la un organ necompetent sau este nula pentru lipsa de forma....deci nu cred ca merge per a contrario

Cert este ca este intrerupta doar daca cererea este admisa...dar te lasa s-o mai balbai fara sa fii sanctionat....ideea este ca omu a iesit din starea de indiferenta si cauta caile legale de a-si apara dreptul.
Categoria exceptiilor aparente de la principiul relativitatii efectelor a.j. include printre altele:

a) novatia
b) cesiunea de creanta
c) contractul in folosul unei terte persoane

Pe mine ma omoara GR asta...incep sa ma indoiesc de ce stiu ffff bine :angry:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)