avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

nu te raportezi corect la al 2-lea termen
...se refera la trecut.......la primul termen unde ai nevoie de ped inchisorii mai mare de 1 an.....
e gr lui Danilet ....gr nr 34

De unde rezultă că se are în vedere doar primul termen?
Sunt de acord cu dobitoc la grila cu recidiva...nu reiese la care termen se referă...plus că amenda în cazul persoanei juridice atrage recidiva la ambele termene..nu e prea riguroasă grila.
din faptul ca in ipoteza grilei ai ,,hotararile de condamnare,,
unde intereseaza hot de condamnare?doar la primul termen
la al 2-le nu conteaza hot de cond ,conteaza doar ped prevazuta.........

Danilet nu ia in calcul pers juridica la recidiva......mentioneaza ca a facut grile doar pe tematica...
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
cristian i, utilizator
Păi zice hot. de condamnare, nu de pedeapsa aplicată. Hotărârea de condamnare poate să fie în leg. cu pedeapsa închisorii aplicate sau să fie în leg. cu o pedeapsă prevăzută de lege...

Nu cred că atunci când zici ,,hot de condamnare,, te raportezi automat la pedeapsa aplicată, unde scrie asta?
nu atrag starea de recidiva hotararile de condamnare

a.privitoare la infractiunile amnistiate sau gratiate
b.la pedeapsa cu amenda
c.privitoare la infractiunile comise din culpa

Din formularea grilei pot să înţeleg că la t1 s-a dat o hotărâre de condamnare la pedeapsa amenziinu e recidivă, b corect
Sau pot să înţeleg că la t2 s-a dat o hot. de condamnare la pedeapsa amenzii, poate fi recidivă, deci b e greşit. Părerea mea.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)