avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Răspuns corect C
la a- e reabilitare de drept, nu judecătorească

ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

ART. 165
Reabilitarea de drept
..........................
ART. 166
Reabilitarea judecătorească
................
la expirarea term de supraveghere nu se considera executata?

Nu înţeleg ce nu înţelegi....la expirarea termenului de încercare începe să curgă termenul pt reabilitarea de drept..grila zice de reabilitare judec. de aia nu-i corectă varianta ,,a,,

art 165
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

art167
4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
mersi.....:)
mi-am dat seama ......ipoteza grilei are o speta susceptibila de reabilitare de drept

,,Nu înţeleg ce nu înţelegi....la expirarea termenului de încercare începe să curgă termenul pt reabilitarea de drept..grila zice de reabilitare judec. de aia nu-i corectă varianta ,,a,,''

nu din motivul expus de tine nu e bun ,,a,, ca e scris termen de supraveghere in loc de termen de incercare ....
la suspendarea executarii asa-i zice termen de supravegere ....problema e ipoteza grilei .....e cu reabilitare de drept(indeplineste toate conditiile)

Instanta suspenda executarea pedepsei inschisorii de 3 ani, stabilind un termen de supraveghere de 4 ani. In acest caz:

A) la expirarea termenului de supraveghere incepe sa curga termenul de reabilitare judecatoreasca

in grila avem reabilitare jud in loc de reabilitare de drept,desi momentul de la care se calculeaza e corect ,numai ca nu avem la speta asta reabilitare jud

eu ziceam ca ambele termene in prezent se calculeaza de la data la care ped pr este executata sau considerata executata........
La a doua postare am scris din greşeală termen de încercare în loc de termen de supraveghere...:hammer:
motivul pt care nu e bun ,,a,, l-am expus încă din postarea cu răspunsul...
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
pluralitatea intermediara

a.exista atunci cand ,dupa executarea pedepsei pt o infractiune din culpa,infractorul comite o noua infractiune din culpa
b.exista atunci cand ,dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la pedeapsa de 9 luni inchisoare si pana la executarea acesteia ,infractorul comite din nou o infractiune cu intentie ,pt care legea prevede pedeapsa inchisorii de un an sau mai mare
c.contopirea pedepselor are loc potrivit regulilor concursului de infractiuni

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)