avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
a,c
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

la stabilirea starii de recdiva nu se tine seama de hotararea de condamnare

a.daca aceasta priveste pedeapsa cu inchisoarea aplicate in baza cp din 1969 pt infractiuni comise in timpul minoritatii
b.dc aceasta priveste pedepse gratiate
c.dc aceasta a fost pronuntata in strainatate ,pt o fata prev numai de legea penala straina ,dc hot de condamnare a fost recunoscuta potrivit legii

a

rasp barem a
gr 35 Danilet

41(3) Pentru stabilirea stării de recidivă se ţine seama şi de hotărârea de condamnare pronunţată în străinătate, pentru o faptă prevăzută şi de legea penală română, dacă hotărârea de condamnare a fost recunoscută potrivit legii.

se vede ca nu e similar textul de la art 41 cu varianta c ....sa putem spune ca se tine seama......si atunci era de inteles de ce nu e luat ,,c,,:-/
-fapta tr prev si de lg romana......dar cum o recunosti dc nu e prev?....pare ca s-a incurcat in negatii....voi cum o vedeti?

ac
Am luat c pentru ca infractiunea din strainatate trebuie sa fie prevazuta de legea romana...si condamnarea recunoscuta...trebuie respectata cerinta dublei incriminari
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
mirei2012, utilizator
Eu de asta nu am luat c-ul, că zice că hotărârea a fost recunoscută...nu cunosc exact mecanismul pt că e prev. prin legi speciale, dar bănuiesc că de vreme ce o hot. de condamnare este recunoscută e ok...probabil sunt şi excepţii de la dubla incriminare
Art din cod spune cumulativ prevazuta si recunoscuta...n-are importanta daca e in legi speciale sau codul penal

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)