avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

perchezitia domiciliara ori a bunurilor aflte in domiciliu poate fi dispusa dc ,printre altele

a.exista date cu privire la obiecte sau inscrisuri ce au legatura cu savarsirea unei infractiuni de catre o pers
b.exista o suspiciune rezonabila cu privire la sav unei infractiuni de catre o persoana
c.se presupune ca perchezitia poate duce la prinderea suspectului ori inculpatului

bc

rasp barem bc

ART. 157
Cazurile şi condiţiile în care se poate dispune percheziţia domiciliară
(1) Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană ori la deţinerea unor obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu o infracţiune şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor săvârşirii infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului.
Grile de pe la masurile educative la minori nu aveti? Sunt multe amanunte pe acoloB-)
adi_09 a scris:

Doar gratierea individuala poate fi acrodata si pers juridice ?

a)gratierea individuala........................
,,in cazul pers juridice ,pot fi gratiate atat ped principala ,cat si ped complementara a dizolvarii ori a suspendarii activitatii pers juridice,, MU-pag 383-pen gen

160(2)cp- Graţierea nu are efecte asupra pedepselor complementare şi măsurilor educative neprivative de libertate, în afară de cazul când se dispune altfel prin actul de graţiere.

tr privit cu rezerva ce scrie MU,se observa ca ultima parte a frazei cotrazice codul penal(ped complement nu se gratiaza)
nu stiu ce sa zic la ped pr,amenda,codul nu interzice gratierea acesteia,dar tr citita si lg speciala pe care nu o avem in tematica...........
an_rolf a scris:

Grile de pe la masurile educative la minori nu aveti? Sunt multe amanunte pe acoloB-)

eu am niste grile de MU si GR dar sa scap de astea pe pr pen ,am postat sapt trecuta o gramada pe mas ed....,,ai putintica rabdare Coane Fănică!,,;)
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

perchezitia domiciliara ori a bunurilor aflte in domiciliu poate fi dispusa dc ,printre altele

a.exista date cu privire la obiecte sau inscrisuri ce au legatura cu savarsirea unei infractiuni de catre o pers
b.exista o suspiciune rezonabila cu privire la sav unei infractiuni de catre o persoana
c.se presupune ca perchezitia poate duce la prinderea suspectului ori inculpatului

bc

rasp barem bc

ART. 157
Cazurile şi condiţiile în care se poate dispune percheziţia domiciliară
(1) Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană ori la deţinerea unor obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu o infracţiune şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor săvârşirii infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului.

mi se pare ciudat faptul ca in cod se utilizeaza not de ,,infractiune,,si nu de fapta pen.....care o fi ratiunea?
-pai ca jud cand autorizezi mas si vorbesti de ,,infractiune,,nu te antepronunti?in fond ce stabilesti prin hot de la finalul procesului?nu dc e vorba de o infractiune si cine e infractorul:-/

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)