avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

nu depune juramantul inainte de audiere

a.martorul care nu a implinit 14 ani
b.martorul cu varsta intre 14 si 18 ani
c.persoana vatamata

a
c stiu sigur
pt a stiu ca e proc civila. in penal am uitat :(
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
tedddybear, utilizator
cristian i a scris:

c.persoana vatamata

C? pe noul cod nu se mai zice nimica de jurământul minorului:-/
a si eu

Se zice, nono. E un art pe la cazurile speciale de audiere a martorului, unde se vb de minorul sub 14 ani.

O fi si c? Nu-mi mai amintesc...
Ice Hellene, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

c.persoana vatamata

C? pe noul cod nu se mai zice nimica de jurământul minorului:-/

rasp barem c

cred ca asta este explicatia...nu se mai zice nimic de ,,tramandaii,,astia mici:D

124(5) Martorului minor care la data audierii nu a împlinit vârsta de 14 ani nu i se comunică obligaţiile prevăzute la art. 120 alin. (2) lit. d), dar i se atrage atenţia să spună adevărul.

120(2) Martorului i se aduc apoi la cunoştinţă următoarele drepturi şi obligaţii:
a) dreptul de a fi supus măsurilor de protecţie şi de a beneficia de restituirea cheltuielilor prilejuite de chemarea în faţa organelor judiciare, atunci când sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege;
b) obligaţia de a se prezenta la chemările organelor judiciare, atrăgându-i-se atenţia că, în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, se poate emite mandat de aducere împotriva sa;
c) obligaţia de a comunica în scris, în termen de 5 zile, orice schimbare a adresei la care este citat, atrăgându-i-se atenţia că, în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, se poate dispune împotriva sa sancţiunea prevăzută de art. 283 alin. (1);
d) obligaţia de a da declaraţii conforme cu realitatea, atrăgându-i-se atenţia că legea pedepseşte infracţiunea de mărturie mincinoasă.

se zice doar sa nu-l sperie cu dosarul de marturie mincinoasa....ca e mititel......;)
se sperie copilul......ce naiba.......
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)