avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Cred ca este o scapare, altfel ar insemna sa se incalce principiul prezumtiei de nevinovatie.
Cat despre grile, e ok, e si maine o zi.Rezolva ce ai de rezolvat, nu e graba.:)
an_rolf a scris:

Cred ca este o scapare, altfel ar insemna sa se incalce principiul prezumtiei de nevinovatie.
Cat despre grile, e ok, e si maine o zi.Rezolva ce ai de rezolvat, nu e graba.:)

maine dc stai ,,pe receptie,, gasesti grile cu mas ed,promit....fraza cu rabdarea am postat-o ca e simpatic Nenea Iancu,,:D
Stau, dupa pranz insa, am ceva de rezolvat in orele diminetii. Mersi.:)Spor daca mai stati, eu ies deocamdata.
Da, e simpatic ,,nenea Iancu,, si foarte actual;)
cristian i a scris:

cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

perchezitia domiciliara ori a bunurilor aflte in domiciliu poate fi dispusa dc ,printre altele

a.exista date cu privire la obiecte sau inscrisuri ce au legatura cu savarsirea unei infractiuni de catre o pers
b.exista o suspiciune rezonabila cu privire la sav unei infractiuni de catre o persoana
c.se presupune ca perchezitia poate duce la prinderea suspectului ori inculpatului

bc

rasp barem bc

ART. 157
Cazurile şi condiţiile în care se poate dispune percheziţia domiciliară
(1) Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană ori la deţinerea unor obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu o infracţiune şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor săvârşirii infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului.

mi se pare ciudat faptul ca in cod se utilizeaza not de ,,infractiune,,si nu de fapta pen.....care o fi ratiunea?
-pai ca jud cand autorizezi mas si vorbesti de ,,infractiune,,nu te antepronunti?in fond ce stabilesti prin hot de la finalul procesului?nu dc e vorba de o infractiune si cine e infractorul:-/

Pai eu cred ca doar pentru suspiciunea rezonabila ca este savarsita o infractiune ii poti incalca dreptul inviolabil al domiciliului...nu doar pentru o fapta penala...organul trebuie sa aiba elementele ca s-a savarsit o infractiune ... nu se antepronunta ca doar il banuieste ...
poate fi audiata in calitate de martor
a.orice persoana care are cunostinta despre fapte sau imprejurari de fapt care constituie indicii temeinice in cauza penala
b.in anumite conditii,inclusiv persoana care se afla intr-o situatie ce pune la indoiala ,in mod rezonabil ,capacitatea de a fi martor
c.comandantul de nava ,care a incheiat pv de sesizare a organelor de up pt infr sav pe nava aflata sub comanda sa

,Pai eu cred ca doar pentru suspiciunea rezonabila ca este savarsita o infractiune ii poti incalca dreptul inviolabil al domiciliului...nu doar pentru o fapta penala...organul trebuie sa aiba elementele ca s-a savarsit o infractiune ... nu se antepronunta ca doar il banuieste ...,,
asa e Mirei....asta tr sa fie ratiunea....intre timp am observat ca si la mas preventive tot,,infractiue,,avem......mersi

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)