avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

privitor la admiterea in principiu a cererii de revizuire ,instanta examineaza dc

a.faptele si mijloacele de proba in baza carora este formulata cererea nu au fost prezentate intr-o cerere anterioara de revizuire care a fost judecata definitiv
b.faptele si mijloacele de proba in baza carora este formulata cererea conduc ,in mod evident ,la stailirea existentei unor temeiuri legale ce permit revizuirea
c.faptele sau mijloacele de proba in baza carora este formulata cererea sunt noi

sa fie a,c ?
ab
Voi aţi înţeles cum stă treaba cu decăderea în procedura civilă?

1. Când se poate invoca?
Tăbârcă zice că depinde de felul termenului, dacă e imperativ sau nu. Păi cum naiba, că eu ştiam că doar termenele imperative sunt supuse decăderii, cele relative sunt de recomandare, nu atrag sancţiuni procedurale. GiBi nu zice nimic...

2. Ce fel de nulitate avem în cazul actului făcut peste termen?
Tăbârcă nu zice nimic concret, dar cred că vrea să dea de înţeles că depinde de felul termenului...aici ar fi aceeaşi problemă de la prima întrebare, pt că doar încălcarea termenelor imperative atrage sancţiuni procedurale. Din expresia ,,este lovit de nulitate,, de la art. 185 alin 1 s-ar înţelege că e nulitate absolută, nu? GiBi iar nu zice nimic...

Heelp că mor cu doctrinarii ăştia...#-o

rasp barem ab

459 al 3
d) faptele şi mijloacele de probă în baza cărora este formulată cererea nu au fost prezentate într-o cerere anterioară de revizuire care a fost judecată definitiv;
e) faptele şi mijloacele de probă în baza cărora este formulată cererea conduc, în mod evident, la stabilirea existenţei unor temeiuri legale ce permit revizuirea;
Nofacenoname0 a scris:

Voi aţi înţeles cum stă treaba cu decăderea în procedura civilă?

1. Când se poate invoca?
Tăbârcă zice că depinde de felul termenului, dacă e imperativ sau nu. Păi cum naiba, că eu ştiam că doar termenele imperative sunt supuse decăderii, cele relative sunt de recomandare, nu atrag sancţiuni procedurale. GiBi nu zice nimic...

2. Ce fel de nulitate avem în cazul actului făcut peste termen?
Tăbârcă nu zice nimic concret, dar cred că vrea să dea de înţeles că depinde de felul termenului...aici ar fi aceeaşi problemă de la prima întrebare, pt că doar încălcarea termenelor imperative atrage sancţiuni procedurale. Din expresia ,,este lovit de nulitate,, de la art. 185 alin 1 s-ar înţelege că e nulitate absolută, nu? GiBi iar nu zice nimic...

Heelp că mor cu doctrinarii ăştia...#-o

e o mica diferenta la termen, daca norma care reglementeaza termenul e imperativa sau relativa, iar nu termenul insusi, ceea ce nu e acelasi lucru.
DAr eu sincer nu stiu vreo norma relativa care reglementeaza un termen imperativ...Stie careva ? Poate cea cu necompetenta sau cu nelegala citare, astea doua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)