Nofacenoname0 a scris:
mirei2012 a scris:
Eu Nono chiar nu stiu ce mai spun oamenii astia ca m-au adus la balamuc :foottap:...stiam ca se aplica in cazul in care termenul este imperativ. Depunerea peste termenul imperativ se sanctioneza cu nulitatea absoluta zic eu pentru ca decaderea este de ordine publica ...instanta este obligata sa o invoce din oficiu...daca imi amintesc gresit dati-mi una peste cap :P
Decăderea nu-i de ordine publică, depinde de caracterul normei...dacă e normă privată nu o poate invoca instanţa...aici se pun de acord gibi şi tăbârcă..oarecum...că gibi mai face nişte distincţii în plus de te doare capu..
Dacă e nulitate absolută cum zice Cristian şi cred şi eu...ar fi frumos...dar am găsit un articol pe juridice.ro scris de un profesor de drept care zice că e nulitate relativă #-o
eu zic sa lasam cehstiuniile astea de esenta, ca n-o sa fie la examen mai mult ca sigur.
Si in practica in 90% din cazuri decaderea tot partea interesata o invoca, asa ca indiferent ca e imperativa sau relativa, nu mai are sens. Daca o invoca instanta, atunci intr-adevar pot fi discutii daca o putea invoca ori ba. Dar eu nu stiu care ar putea fi acele termene