avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

As vrea eu...o mai dau si eu de gard

Zic tot b

La a) nu cred ca e intotdeauna, iar la c) nu de dispune obligatoriu, ci doar in anumite conditii

in cazul comiterii unui concurs de infractiuni de infractorul minor

a.se va aplica intotdeauna o singura masura educativa
b.se poate dispune prelungirea masurii educative
c.se va dispune executarea masurii educative rezultante intr-un centru de detentie

rasp barem ab

a
ART. 129
Pluralitatea de infracţiuni
(1) În caz de concurs de infracţiuni săvârşite în timpul minorităţii se stabileşte şi se ia o singură măsură educativă pentru toate faptele, în condiţiile art. 114, ţinând seama de criteriile prevăzute în art. 74.
b
ipoteza in care deja se aplicase o mas ed si se descopera ulterior a 2 -a infr,care e in concurs cu prima.....

ART. 123
Prelungirea sau înlocuirea măsurilor educative neprivative de libertate
.......................
(3) Dacă minorul aflat în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa dispune:
a) prelungirea măsurii educative luate iniţial, fără a putea depăşi maximul prevăzut de lege pentru aceasta;

Ice Hellene a scris:

Eu citesc pana in ultima clipa. Stiu ca se recomanda macar o zi de pauza inainte de examen, dar eu nu pot sa ma abtin... Asa am facut mereu, la toate examenele.
Niciodata nu stii suficient de bine, cel putin asta e senzatia mea. :)

1. La parchetul de pe langa judecatorie/tribunal avem prim-procuror, iar la cel de pe langa curtea de apel avem procuror general?
2. Care e procurorul superior fiecaruia?

M-ai terminat cu asta:-/
cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

As vrea eu...o mai dau si eu de gard

Zic tot b

La a) nu cred ca e intotdeauna, iar la c) nu de dispune obligatoriu, ci doar in anumite conditii

in cazul comiterii unui concurs de infractiuni de infractorul minor

a.se va aplica intotdeauna o singura masura educativa
b.se poate dispune prelungirea masurii educative
c.se va dispune executarea masurii educative rezultante intr-un centru de detentie

rasp barem ab

a
ART. 129
Pluralitatea de infracţiuni
(1) În caz de concurs de infracţiuni săvârşite în timpul minorităţii se stabileşte şi se ia o singură măsură educativă pentru toate faptele, în condiţiile art. 114, ţinând seama de criteriile prevăzute în art. 74.
b
ipoteza in care deja se aplicase o mas ed si se descopera ulterior a 2 -a infr,care e in concurs cu prima.....

ART. 123
Prelungirea sau înlocuirea măsurilor educative neprivative de libertate
.......................
(3) Dacă minorul aflat în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa dispune:
a) prelungirea măsurii educative luate iniţial, fără a putea depăşi maximul prevăzut de lege pentru aceasta;

Venea incet in memorie si a-ul, dar l-am respins cu hotarare:(
Acum nu mai uit, ca ai zis clar.
:offtopic: noroc cu tine ca postezi extrasul din cod, ne reamintesti ,,virtual,,
;)
Nu sunt de acord cu intotdeauna, nici macar codul nu spune asa.

Minorul savarseste un concurs de infr la 17 ani si 11 luni. Dupa 18 mai savarseste o infr. Avem un concurs pt toate si aplicam art 129. E un caz in care desi ai un concurs de infr sav de un minor (ma refer la cel fara fapta comisa dupa majorat), ajungi in final sa-i aplici o mas ed sau o ped.
Voi retine dupa grila pt examen, nu prea conteaza interpretarile mele...
Ice Hellene a scris:

Eu citesc pana in ultima clipa. Stiu ca se recomanda macar o zi de pauza inainte de examen, dar eu nu pot sa ma abtin... Asa am facut mereu, la toate examenele.
Niciodata nu stii suficient de bine, cel putin asta e senzatia mea. :)

1. La parchetul de pe langa judecatorie/tribunal avem prim-procuror, iar la cel de pe langa curtea de apel avem procuror general?
2. Care e procurorul superior fiecaruia?

jud-prim-proc..........superior-prim-proc de la p de pe langa trib...........superior-proc gen de la p de pe langa curtea de ap............superior-proc gen al parc de pe langa ICCJ....superior insarcinatul cu afaceri al SUA-Duane Butcher ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)