cristian i a scris:
Ice Hellene a scris:
As vrea eu...o mai dau si eu de gard
Zic tot b
La a) nu cred ca e intotdeauna, iar la c) nu de dispune obligatoriu, ci doar in anumite conditii
in cazul comiterii unui concurs de infractiuni de infractorul minor
a.se va aplica intotdeauna o singura masura educativa
b.se poate dispune prelungirea masurii educative
c.se va dispune executarea masurii educative rezultante intr-un centru de detentie
rasp barem ab
a
ART. 129
Pluralitatea de infracţiuni
(1) În caz de concurs de infracţiuni săvârşite în timpul minorităţii se stabileşte şi se ia o singură măsură educativă pentru toate faptele, în condiţiile art. 114, ţinând seama de criteriile prevăzute în art. 74.
b
ipoteza in care deja se aplicase o mas ed si se descopera ulterior a 2 -a infr,care e in concurs cu prima.....
ART. 123
Prelungirea sau înlocuirea măsurilor educative neprivative de libertate
.......................
(3) Dacă minorul aflat în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa dispune:
a) prelungirea măsurii educative luate iniţial, fără a putea depăşi maximul prevăzut de lege pentru aceasta;
A cui e grila asta ca dupa mine nu e chiar corect a...129 spune in cod 114 iar acolo avem alin 2)lit b unde spune ca se poate aplica si privativa de libertate...
De exemplu minorul este supus unei masuri educative...se descopera ulterior ca inainte de a fi fost supus masurii educative a mai savarsit o infr pt care pedeapsa prev de lege este peste 7 ani....cum faci sa-i dai doar educativa...e drept ca zice poate ...dar nici var a nu sta in picioare cu intotdeauna
Mai avem si 124 alin 3
Dacă în perioada internării minorul săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa poate menţine măsura internării într-un centru educativ, prelungind durata acesteia, fără a depăşi maximul prevăzut de lege, sau o poate înlocui cu măsura internării într-un centru de detenţie.