Mirei, eu vad legitima aparare cand apararea e indreptata impotriva cainelui asmutit de stapan, desi e impropriu pus ca e indreptata impotriva cainelui.
Insa vad niste lucruri esentiale:
1. Cainele sa fie asmutit (daca mergi pe strada si sare cainele cuiva la tine din senin si il omori, vad stare de necesitate)
2. Apararea, de fapt, e indreptata tot impotriva agresorului, dar e prin intermediul cainelui. Eu ma apar de atacul stapanului cainelui, nu de caine.
E situatia similiara cu cea in care o persoana te ataca cu orice lucru, bratul inarmat cum ai spus si tu. Sa zicem ca vrea sa te calce cu masina, iar tu ai o arma si tragi asupra cauciucurilor de la masina sau asupra masinii...chiar daca apararea vizeaza masina, in esenta te aperi tot de agresor. Nu e stare de necesitate, ci legitima aparare. Eu asa vad.
Intrebare: daca cel condamnat se sustrage de la executarea pedepsei, nu mai are dreptul sa formuleze cerere de reabilitare? Ma refer la art 532 al 3... Nu stiu cum sa-l interpretez
Hellene cand omu se sustrage de la executarea pedepsei ar fi nedrept sa-i acord posibilitatea cererii de reabilitare la fel ca unuia care a executat pedeapsa.
Eu am retinut din art ca never ever unul care n-a executat pentru ca s-a sustras poate fi reabilitat in vreun fel...ramane pe vecie cu securea deasupra capului...ma rog cat timp traieste
Merci de raspuns Hellene...am sa retin povestea cu cainele asa ca pe undeva imi pare logic...dar nu se poate legitima aparare cand apararea este indreptata asupra unul bun...corect?
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)