avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Da, asa e,dar doar cand neexecutarea nu ii e imputabila celui condamnat.
salut!:coffee:

referitor la ce discutati.......curge si de la prescriptia execut ped,dar pt o prescriptie neimputabila.(adica nu s-a sustras executarii,organele jud nu au comunicat la adresa condamnatului hot de condamnare,pt ca nu o stiau si au stat asa in pasivitate ......pana s-a prescris execut,probabil greu de intalnit in practica,dar teoretic ,cum analizam noi,e posibil)

absint-
ti-a dat Adi ex cu o ,,gagica beata crita,a carei libertate de miscare fusese anihilata de Bahus...deci nu mereu violul absoarbe lipsirea de lib,absoarbe cand are ce......
iar intrebarea ta a fost pe,,viol urmat de moartea victimei,,asta ramane complexa cu sau fara lipsire de lib,pt ca are omor in ea......
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
cristian i, utilizator
Ice Hellene a scris:

Da, asa e,dar doar cand neexecutarea nu ii e imputabila celui condamnat.

Hellene are logica art...te sustragi suporti consecintele (nu ai dreptul la reabilitare)

In cazul infr complexe:

a) prin consumare poate fi adusa atingere numai ob jur pr
b) daca a fost lezat numai ob jur sec fapta ramane in faza de tentativa
c) este necesara lezarea atat a ob jur pr cat si a celui sec

daca s-a mai pus nu dati cu rosii...eu n-o pricep si basta

Mirei, grila asta s-a discutat si tot a ramas ca in plop... :)) la c) era problema
a gresit, b corect

Eu spun ca nu are rost sapierdem vremea cu ea, pt ca c) e incomplet, nu spune pt ce sa fie necesar. Pt consumare ar fi fost corect c, pt tentativa nu.
Ice Hellene, utilizator
In cazul infr complexe:

a) prin consumare poate fi adusa atingere numai ob jur pr
b) daca a fost lezat numai ob jur sec fapta ramane in faza de tentativa
c) este necesara lezarea atat a ob jur pr cat si a celui sec

ab

talharie
-ob jurid pr-dr de propr,posesia,detentia bunurilor mobile
-ob jurid secundar lib psihica(amenintarea),viata ,integrit corp,sanatatea pers(lov sau alte violente....)

dc te intalnesti in cartier cu derbedeul cartierului care tocmai s-a liberat pt omor (bagase cutitul intr-o victima care refuzase sa-i inmaneze telefonul mobil,fapt notoriu,in urma cu 20 de ani)
vine si pe un ton amenintator iti cere telef mobil,ce faci???risti?
dc ii dai telef l-ai remis de placere?
eu aici vad talharie dar care nu are componenta amenintarii(in sensul lui 206) / lov sau alte violente....
pur si simplu se remite bunul din cauza presiunii psihice la care e supusa victima cunoscand cv faptuitorului pe spete similare.....
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)