avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

saandyf a scris:

da Adi _09 e posibil sa ai dreptate cu art 1310... Grila e din Motiu pe noul cod civil...:sorry:

Si daca o iei logic, asa ar trebui sa fie, daca tu iti asumi un risc, atunci nu poti sa atragi raspunderea cocontracatanutlui pentru riscul ce l-ai asumat.

da, are logica. Eu ma gandisem initial ca e raspunsul bun al autorului, mergand pe o exceptie de la regula, respectiv ca mandatarul raspunde fata de terti pt mandatul efectuat cu depasirea limitelor imputernicirii cu exceptia cazului cand tertii au cunoscut limitele mandatului...
In fine, e gresita interpretarea, am cautat sa motivez raspunsul autorului cred. O sa o bag la grile gresite.
saandyf a scris:

cristian i a scris:

adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Pentru actele juridice care depasesc limitele mandatului, daca tertii au cunoscut puterile mandatarului si mandantul nu ratifica aceste acte:
a)mandatarul raspunde fata de terti
b)mandantul raspunde fata de terti
c)nu raspunde nimeni contractual, tertii asumandu si in acest caz riscurile.

c

dc depasesc puterile.....inseamna ca nu-l mai reprezinta pe mandant
dc tertii au cunoscut inseamna ca au incheiat in considerarea mandatarului,deci el tr sa raspunda

zic a

raspunsul este b. Si pe mine m a surprins dar vazand un pic in cod si interpetand per a contrario, asa e. La grila ta care e raspunsul Cristian?

pe noul cod ce art tr interpretat per a contrario pt a puta ajunge la var,,b,,?
mersi...:)
Cristian...mea culpa... am ajuns la concluzia ca e gresita grila...ca raspunsul e c cum zice Adi, nu avem interpretare per a contrario, avem prevedere expresa, respectiv art. 1310.... Scuze daca v am indus in eroare, eu insami am fost...:(
cristian i a scris:

saandyf a scris:

cristian i a scris:

adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Pentru actele juridice care depasesc limitele mandatului, daca tertii au cunoscut puterile mandatarului si mandantul nu ratifica aceste acte:
a)mandatarul raspunde fata de terti
b)mandantul raspunde fata de terti
c)nu raspunde nimeni contractual, tertii asumandu si in acest caz riscurile.

c

dc depasesc puterile.....inseamna ca nu-l mai reprezinta pe mandant
dc tertii au cunoscut inseamna ca au incheiat in considerarea mandatarului,deci el tr sa raspunda

zic a

raspunsul este b. Si pe mine m a surprins dar vazand un pic in cod si interpetand per a contrario, asa e. La grila ta care e raspunsul Cristian?

pe noul cod ce art tr interpretat per a contrario pt a puta ajunge la var,,b,,?
mersi...:)

doar daca ratifica va raspunde mandantul, altfel nu... va raspunde mandatarul, acele acte nu ii sunt opozabile mandantului.
Care afirmatii sunt adevarate?
a)sublocatiunea este un contract consensual
b)sublocatiunea reprezinta un nou contract de locatiune
c)sublocatiunea nu poate fi convenita avand ca obiect o chirie mai mare decat cea stabilita in contractul initial

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)