avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Adi_09 dar daca contractul e incheiat de mandatar in limitele puterilor conferite dar tertul nu cunostea calitatea reprezentantului?

ce calitate ? Faptul ca incheie contractul in numele mandantului si nu in nume propriu ?
Poate fi motiv de anulare pentru eroare asupra identitatii persoanei, daca a avut un rol determinant acest aspect.

Da... Mersi;)
adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Adi-09...ma gandesc inca la grila cu mandatul. Am citit inca o data art 1310 invocat de tine. Zice asa :\"Cel care incheie un contract in calitate de reprezentant, neavand imputernicire ori depasind limitele puterilor ce i au fost incredintate, raspunde pentru prejudiciile cauzate tertului care s a crezut, cu buna credinta, in incheierea valabila a contractului\"

Zice Codul cu buna credinta.... In cazul grilei noastre, faptul ca tertii STIAU puterile mandatarului...nu poate fi asimilata cu reaua lor credinta?

Ma complic oare? #-o Nu mai vad padurea de copaci? Efectiv nu mai sunt in stare sa interpretez un text.

Unde scrie ca tertii isi asuma riscul...?

pai da, cand sunt de rea-credinta ei cunosc faptul ca nu incheie actul juridic cu titularul dreptului, dar spera intr-o ratificare a mandatului... acesta e un risc asumat, fiindca, daca mandantul nu ratifica, atunci suporta consecintele.

...doamne...dreptul asta e matematica pura! Iar eu am terminat umane ;) Zi tu Adi 09 daca n ai terminat reale ;)
saandyf a scris:

adi_09 a scris:

saandyf a scris:

Adi-09...ma gandesc inca la grila cu mandatul. Am citit inca o data art 1310 invocat de tine. Zice asa :\"Cel care incheie un contract in calitate de reprezentant, neavand imputernicire ori depasind limitele puterilor ce i au fost incredintate, raspunde pentru prejudiciile cauzate tertului care s a crezut, cu buna credinta, in incheierea valabila a contractului\"

Zice Codul cu buna credinta.... In cazul grilei noastre, faptul ca tertii STIAU puterile mandatarului...nu poate fi asimilata cu reaua lor credinta?

Ma complic oare? #-o Nu mai vad padurea de copaci? Efectiv nu mai sunt in stare sa interpretez un text.

Unde scrie ca tertii isi asuma riscul...?

pai da, cand sunt de rea-credinta ei cunosc faptul ca nu incheie actul juridic cu titularul dreptului, dar spera intr-o ratificare a mandatului... acesta e un risc asumat, fiindca, daca mandantul nu ratifica, atunci suporta consecintele.

...doamne...dreptul asta e matematica pura! Iar eu am terminat umane ;) Zi tu Adi 09 daca n ai terminat reale ;)

Ba da, profil real am terminat :))
Deci nu degeaba zicea un profesor din facultate "Mai...matematica dreptului daca o pricepi, restul e floare la ureche" ;)
Adi 09, vad ca nu mai raspunde nimeni la ultima grila, o sa dau raspunsul caci plec la tara la Bucovina la copii si o sa mai intru luni cred ca pe aici ca nu stiu daca am conexiune la net pe acolo... ;)
Ai raspuns ok, a si b.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)