Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
nControversa este ca obligatia de a da este practic de ordin juridicnnUite ce zice Vasilescu dupa care nu ma omornnExistenta obl de a da este contestata uneori fiind considerata inutila deoarece se refera doar la transmiterea sau constituirea unui dr real care fiind un efect al contractului nu ar putea fi evidentiata decat intelectual...se pare ca scoala de la cluj este aplecata spre aceasta opinie.nnPe mine ma doare capu cand aud de clasificarea asta :slap:nnnnnMirei eu zic ca ne complicam.Spune codul asa ? Dc incercam sa le scoatem altfel ? nBaremul se c
mirei2012 a scris:
Controversa este ca obligatia de a da este practic de ordin juridic
Uite ce zice Vasilescu dupa care nu ma omor
Existenta obl de a da este contestata uneori fiind considerata inutila deoarece se refera doar la transmiterea sau constituirea unui dr real care fiind un efect al contractului nu ar putea fi evidentiata decat intelectual...se pare ca scoala de la cluj este aplecata spre aceasta opinie.
Pe mine ma doare capu cand aud de clasificarea asta :slap:
ce le stie vasilescu , ăsta. asa cred si eu. ca obligatia de a da - transmiterea dr de proprietate asupra banilor, - ex. contr de imprumut, obligatia de a face - predarea lucrului. , dar obligatia de ex de a transmite proprietatea asupra terenului , ii corespunde si obligatia de predarea a terenului, asa ca.. le luam la gramada. Nu cred ca o sa cada la examen, pentru ca nici ei nu stiu cum este (sau ar fi bine sa cada, asa stiu si eu ce sa scriu anul viitor)... efectuarea unei plati nu insemna si transmiterea dr de proprietate asupra banilor- obligatie de a da, si predarea banilor- obligatie de a face?