avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Bună ziua are cineva o explicaţie la art 368 (4) cpp Contestaţia nu suspendă executarea şi se judecă în şedinţă publică, cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei
vătămate şi a părţilor. Contestaţia se judecă în termen de 5 zile de la primirea dosarului, fără
participarea procurorului şi a părţilor. Să fie oare în codul meu o eroare ?
rasp barem c

mereu a mers pe ,,c,,
au fost mai multe teorii vehiculate referitor la grila asta....
una ca MU s-a gandit la 354
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit
(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin. (1) se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
(4) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte.

nu stii nimic de ac.....,,pretinde a fi infectat cu HIV,, are nu are HIV ???

ce infr ai avut in vedere?
violare de dom,amenintare?

157(4) În cazul în care cel vătămat este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitatea de exerciţiu restrânsă sau o persoană juridică ce este reprezentată de făptuitor, acţiunea penală se poate pune în mişcare şi din oficiu.

pare posibil si b

TheCOUNT a scris:

Bună ziua are cineva o explicaţie la art 368 (4) cpp Contestaţia nu suspendă executarea şi se judecă în şedinţă publică, cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei
vătămate şi a părţilor. Contestaţia se judecă în termen de 5 zile de la primirea dosarului, fără
participarea procurorului şi a părţilor. Să fie oare în codul meu o eroare ?

eu am ........comisia ,,a scris,, textul la barul Parlamentului.......
toate codurile au ,,defect de fabricatie,,
:))
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
cristian i, utilizator
cristian i a scris:

rasp barem c

mereu a mers pe ,,c,,
au fost mai multe teorii vehiculate referitor la grila asta....
una ca MU s-a gandit la 354
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit
(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin. (1) se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
(4) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte.

nu stii nimic de ac.....,,pretinde a fi infectat cu HIV,, are nu are HIV ???

ce infr ai avut in vedere?
violare de dom,amenintare?

157(4) În cazul în care cel vătămat este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitatea de exerciţiu restrânsă sau o persoană juridică ce este reprezentată de făptuitor, acţiunea penală se poate pune în mişcare şi din oficiu.

pare posibil si b

eu am mers doar pe violare de domiciliu si amenintare, dar ambele se urmaresc la plangerea prealabila...dar pers vatamat este un major asa ca disp procedurale cu punerea in miscare a act pen si din oficiu nu sunt aplicabile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
adi_09, utilizator
da ,asa e....m-am concentrat pe b si am uitat ca in speta e trecut major......
a facut niste grile .....vai mama..... :(

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)