Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
rasp barem b
MU
205 (2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.
ce ziceti ala mic (nou-nascutul) are libertate de miscare,sau doar dc stie sa mearga de la nastere,il pui pe jos si dc inainteaza e cu lib de miscare deci e sb pasiv ,dc nu se ,,inainteaza,,intr-o unitate de timp inseamna ca nu poate fi sb pasiv pt ca oricum nu avea posibilitatea .......glumesc:))
cam ciudata situatia ,pt ca nou-nascutul nu pare titularul valorii sociale ocrotite de norma de incriminare......cum o vedeti?
1.,,imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ............
ce vointa are un nou-nascut?
-ma gandesc ca eu ca sb pasiv la nivel psihic constientizez faptul ca libertatea de miscare e o valoare sociala si in sensul ei iau anumite decizii,care tin de vointa mea,faptul ca nu le pot materializa,ma aflu in imposibilitate (ex-nu mai am picioare) e o alta chestiune
ipoteza presupune un sb pasiv cu vointa
2.ori de a se apara....
aici am lib de miscare ,am si vointa dar pt ca sunt la 100 de ani nu pot opune rezistenta unui sb activ in putere....
mie imi pare ,,o fortare,,a textului speta.......
in ipoteza in care o pers ameninta cu un ac de seringa ce pretinde a fi infectat cu HIV pe proprietarul major al unui apartament ,iar apoi patrunde fara drept in interiorul locuintei ,actiunea penala se pune in miscare
a.la plangerea prealab a pers vatamate
b.si din of
c.numai din of
asta a fost in toate editiile MU cu acelasi rasp surprinzator,am postat-o ca poate ati mai aflat ceva intre timp.....