avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

rasp barem b
MU

205 (2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.

ce ziceti ala mic (nou-nascutul) are libertate de miscare,sau doar dc stie sa mearga de la nastere,il pui pe jos si dc inainteaza e cu lib de miscare deci e sb pasiv ,dc nu se ,,inainteaza,,intr-o unitate de timp inseamna ca nu poate fi sb pasiv pt ca oricum nu avea posibilitatea .......glumesc:))

cam ciudata situatia ,pt ca nou-nascutul nu pare titularul valorii sociale ocrotite de norma de incriminare......cum o vedeti?

pai nu se incadreaza in art. 205 alin 2 ?
1.,,imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ............

ce vointa are un nou-nascut?

-ma gandesc ca eu ca sb pasiv la nivel psihic constientizez faptul ca libertatea de miscare e o valoare sociala si in sensul ei iau anumite decizii,care tin de vointa mea,faptul ca nu le pot materializa,ma aflu in imposibilitate (ex-nu mai am picioare) e o alta chestiune
ipoteza presupune un sb pasiv cu vointa

2.ori de a se apara....

aici am lib de miscare ,am si vointa dar pt ca sunt la 100 de ani nu pot opune rezistenta unui sb activ in putere....

mie imi pare ,,o fortare,,a textului speta.......

cristian i a scris:

1.,,imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ............

ce vointa are un nou-nascut?

-ma gandesc ca eu ca sb pasiv la nivel psihic constientizez faptul ca libertatea de miscare e o valoare sociala si in sensul ei iau anumite decizii,care tin de vointa mea,faptul ca nu le pot materializa,ma aflu in imposibilitate (ex-nu mai am picioare) e o alta chestiune
ipoteza presupune un sb pasiv cu vointa

2.ori de a se apara....

aici am lib de miscare ,am si vointa dar pt ca sunt la 100 de ani nu pot opune rezistenta unui sb activ in putere....

mie imi pare ,,o fortare,,a textului speta.......

eu zic ca nou nascutul se afla in imposibiitatea de a se apara.
in ipoteza in care o pers ameninta cu un ac de seringa ce pretinde a fi infectat cu HIV pe proprietarul major al unui apartament ,iar apoi patrunde fara drept in interiorul locuintei ,actiunea penala se pune in miscare

a.la plangerea prealab a pers vatamate
b.si din of
c.numai din of

asta a fost in toate editiile MU cu acelasi rasp surprinzator,am postat-o ca poate ati mai aflat ceva intre timp.....
cristian i a scris:

in ipoteza in care o pers ameninta cu un ac de seringa ce pretinde a fi infectat cu HIV pe proprietarul major al unui apartament ,iar apoi patrunde fara drept in interiorul locuintei ,actiunea penala se pune in miscare

a.la plangerea prealab a pers vatamate
b.si din of
c.numai din of

asta a fost in toate editiile MU cu acelasi rasp surprinzator,am postat-o ca poate ati mai aflat ceva intre timp.....

a

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)