avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

catalin1980 a scris:

cristian i a scris:

hai cu alea grele....:D

pai astea erau cu capcane,nu stiu ce e cu voi de sunteti asa luminati :D

adica de obicei nu suntem dar azi a fost o exceptie,aaaaa?:))

nu n-am insinuat nimic.doar ca azi succesiv ati rapsuns corect :P
catalin1980 a scris:

Imparteala ca act juridic
A produce efecte retroactive ,copartasul caruia I a revenit bunul,ramanand tert fata de actele incheiate de ceilalti copartasi
B nu este supus publicitatii intrucat drepturile dobandite prin succesiune sunt opazabile tertilor si fara inscriere
C produce efecte de la data prevazuta in actul de partaj ,dar nu mai devreme de data incheierii actului

c-sau de la data ramanerii def a hot jud(dc e partaj judiciar)
a-nu e tert ,ii sunt opozabile

zic b
cristian i a scris:

catalin1980 a scris:

A produce efecte retroactive ,copartasul caruia I a revenit bunul,ramanand tert fata de actele incheiate de ceilalti copartasi
B nu este supus publicitatii intrucat drepturile dobandite prin succesiune sunt opazabile tertilor si fara inscriere
C produce efecte de la data prevazuta in actul de partaj ,dar nu mai devreme de data incheierii actului

c-sau de la data ramanerii def a hot jud(dc e partaj judiciar)
a-nu e tert ,ii sunt opozabile

zic b

dar vorbeste de act juridic, deci nu poate fi hot judacatoreasca.
adi_09 a scris:

catalin1980 a scris:

c, cred ca tebuie sa fie supus formalitatilor de publicitate mai cu seama in cazul imobilelor, mai ales ca actul juridic de partaj produce efecte inter pares

corect

na....ce sa mai zic.mai pun una imediat si va las
Hotararea judecatoreasca de partaj produce efecte
A de la data ramanerii definitive
B de la data ramanerii irevocabile
C de la data inscrierii in cartea funciara

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)