Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adi_09 a scris:
catalin1980 a scris:
mirei2012 a scris:
a - are asigurare...cel care trebuie sa raspunda pentru prejudiciu este persoana care a produs prejudiciul ...nu intra in ecuatie asiguratorul decat daca pers asigurata isi foloseste asigurarea
a - nu
b - nu pt ca raspunde pentru fapta altuia ...gandesc ca o gasca si nu sunt sigura
c nu e bun pt ca raspunde
niciuna
Varianta A este pusa in directia in care victima a si folosit asigurarea.deci are drept de regres sau nu,asiguratorul?
N-are Catalin nu ne mai zapaci :))) acum m-am uitat in Lp si in cazul asigurarii de persoane asiguratorul nu are drept de regres, fiindca nu se considera o asigurare propriu zisa, ci mai mult o indemnizatie a celui prejudiciat, ba mai mult o si poate cumula cu despagubirile date de autorul prejudiciului.
Deci nu e niciuna corecta. :)))
Asa.corect.
La b persoana juridica raspunde ptr fapta proprie-organe de conducere
ptr fapta altuia -angajatul persoanei juridice
La C ai explicat tu ...
La A tot tu acum
Bv
mirei2012 a scris:
Ma dau batuta ca spun prostii...grila e smechera iar Catalin nu are grile cu 2 sau un raspuns corect....la el poa sa fie toate bune toate rele...stii exact sau o bajbai ...cum fac eu acum
Daca asiguratorul a platit indemnizatia, avem persoana vinovata pentru prejudiciu (e vorba de raspunderea delictuala) atunci are drept de regres.
in cazul asigurarii de bunuri, dar nu si de persoane...asa spune Liviu
Am zis eu ca ne aiureste sa vada ce drecu stim...si eu cam stiu pe dracu...mai sunt 4 saptamani si nu e timp de avansat :((
La ce pag zice LP sa bag la cap
Cu 3 grile de-a lui Catalin ne ocupam juma de zi :tooth:
adi_09 a scris:
catalin1980 a scris:
mirei2012 a scris:
a - are asigurare...cel care trebuie sa raspunda pentru prejudiciu este persoana care a produs prejudiciul ...nu intra in ecuatie asiguratorul decat daca pers asigurata isi foloseste asigurarea
a - nu
b - nu pt ca raspunde pentru fapta altuia ...gandesc ca o gasca si nu sunt sigura
c nu e bun pt ca raspunde
niciuna
Varianta A este pusa in directia in care victima a si folosit asigurarea.deci are drept de regres sau nu,asiguratorul?
N-are Catalin nu ne mai zapaci :))) acum m-am uitat in Lp si in cazul asigurarii de persoane asiguratorul nu are drept de regres, fiindca nu se considera o asigurare propriu zisa, ci mai mult o indemnizatie a celui prejudiciat, ba mai mult o si poate cumula cu despagubirile date de autorul prejudiciului.
Deci nu e niciuna corecta. :)))
Asa.corect.
La b persoana juridica raspunde ptr fapta proprie-organe de conducere
ptr fapta altuia -angajatul persoanei juridice
La C ai explicat tu ...
La A tot tu acum
Bv