avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
catalin1980 a scris:

adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

Ma dau batuta ca spun prostii...grila e smechera iar Catalin nu are grile cu 2 sau un raspuns corect....la el poa sa fie toate bune toate rele...stii exact sau o bajbai ...cum fac eu acum

Daca asiguratorul a platit indemnizatia, avem persoana vinovata pentru prejudiciu (e vorba de raspunderea delictuala) atunci are drept de regres.

in cazul asigurarii de bunuri, dar nu si de persoane...asa spune Liviu

Nu exista drept de regres in cazul asigurarilor de persoane ,asigurarea fiind o masura de economisire,nu de despagubire,si mai exista o situatie cand nu exista drept de regres in cazul in care autorul prejudiciului are o asigurare de raspundere civila delictuala si o foloseste,dar si aici exista exceptii in cazul raspunderii ptr prejudiciile cauzate de accidente auto.Deci cazul asig de pers ar fi cam singurul cand nu exista drept de regres

da si in cazul asigurarii autorului sunt exceptii cand se poate indrepta in regres, de exemplu daca fapta a fost savarsita cu intentie, daca a fost savarsita ca urmare a savarsirii altei infractiuni (cand de exemplu conducatorul auto era in stare de ebrietate), etc.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
adi_09, utilizator
adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

Am zis eu ca ne aiureste sa vada ce drecu stim...si eu cam stiu pe dracu...mai sunt 4 saptamani si nu e timp de avansat :((

La ce pag zice LP sa bag la cap

Cu 3 grile de-a lui Catalin ne ocupam juma de zi :tooth:

581.. le stiam bine odata chestiile astea cu asiguratorul, dar le-am uitat daca nu le-am repetat inca :))

Fac diferenta astea.Ati vazut cum zburdati prin alea de autori :D
Astea ma sperie pe mine.La examen cine zburda si prin astea se face om
Merci baieti...foarte naspa...noroc ca la examen stim ca avem raspunsuri corecte si poate ni se va parea unul mai corect ca altul...ca de ne dau vreo 40 de grile asa...intra cei care stiu din scoarta in scoarta codul si ceva doctrina (mai multa) si in somn...ceea ce nu e cazul meu
adi_09 a scris:

catalin1980 a scris:

adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

Ma dau batuta ca spun prostii...grila e smechera iar Catalin nu are grile cu 2 sau un raspuns corect....la el poa sa fie toate bune toate rele...stii exact sau o bajbai ...cum fac eu acum

Daca asiguratorul a platit indemnizatia, avem persoana vinovata pentru prejudiciu (e vorba de raspunderea delictuala) atunci are drept de regres.

in cazul asigurarii de bunuri, dar nu si de persoane...asa spune Liviu

Nu exista drept de regres in cazul asigurarilor de persoane ,asigurarea fiind o masura de economisire,nu de despagubire,si mai exista o situatie cand nu exista drept de regres in cazul in care autorul prejudiciului are o asigurare de raspundere civila delictuala si o foloseste,dar si aici exista exceptii in cazul raspunderii ptr prejudiciile cauzate de accidente auto.Deci cazul asig de pers ar fi cam singurul cand nu exista drept de regres

da si in cazul asigurarii autorului sunt exceptii cand se poate indrepta in regres, de exemplu daca fapta a fost savarsita cu intentie, daca a fost savarsita ca urmare a savarsirii altei infractiuni (cand de exemplu conducatorul auto era in stare de ebrietate), etc.

Da,dar nu in privinta asigurarii de persoane.Asta e ca un depozit la banca.Ar fi culmea sa se poata indrepta asiguratorul din moment ce eu platesc o gramada de bani.Asigurarile de persoane sunt si f scumpe.platesti ca o rata la banca
intrebare:
la infrac de ucidere la cererea victimei MU spune ca se poate numai cu intentie directa si se poate comite fie prin actiune, fie prin inactiune. Sergiu Bogdan spune ca se poate comite si cu intentie eventuala si se poate comite doar printr-o actiune. in varianta inactiune ar fi o eutanasie pasiva care exista anterior noului cod si care s-a pastrat si in prezent.
ce parare aveti?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)