tedddybear a scris:
puteti sa imi dati exempu de un viol comis cu int indirecta?
MU zice doar int directa, iar eu ii dau dreptate...tb sa urmaresti rezultatul faptei
[/qu
Pai rezultatul faptei este intretinerea rap sexual/act sexual. modul in care se intretine determina caracteru penal constrangere, imposib de a se apara sau de a-si exprima vointa si mai e si varianta cu "profitand de starea de a se apara sau a-si exprima vointa" (in lege zice de profitand de aceasta stare). Cred ca la aceasta forma s-a gandit ca poate avea intentie indirecta - urmareste sa intretina rap sexual, victima nu-si poate exprima acordul, faptuitorul se gandeste ca s-ar putea sa nu vrea si sa comita infr, dar daca tot nu oate sa-si exprime vointa atunci sa profite.
S-ar putea sa fi batut campii cu gratie, dar daca ne trezim ca se ia de bun raspunsul.
da Mirei,asa stiu si eu, dar U la desistare, pag 106 jos, zice ca daca numai un coautor se desista, numai el va beneficia de cauza de nepedepsire
or, in cazul participantilor, avem art 51, impiedicarea savarsirii infractiunii
Anamelia a scris:
da Mirei,asa stiu si eu, dar U la desistare, pag 106 jos, zice ca daca numai un coautor se desista, numai el va beneficia de cauza de nepedepsire
or, in cazul participantilor, avem art 51, impiedicarea savarsirii infractiunii
Anamelia e o greseala. La art 34 se prevede clar "autorul" la desistarea prev pt tentativa, nu "coautorul". Cand avem participatie, tb impiedicata sav infr.