saandyf a scris:
Daca bunurile supuse confiscarii provin din infractiuni contra patrimoniului, pentru care mituitorul a fost trimis in judecata, in acelasi dosar cu inculpatul acuzat de luare de mita:
a)bunurile trebuie confiscate, nerestituindu se partii civile
b)bunurile trebuie restituite partii civile si nu se mai confisca
c)bunurile se restituie partii civile si se confisca in acelasi timp.
b...eu pricep ca p civ este pagubitul din infr contra patrimoniului
mirei2012 a scris:
Daca o most legala se disputa intre fiica surorii predecedate defunctului, sotia acestuia si ambii parinti ai defunctului:
a) fiica surorii defunctului primeste 1/2 din mostenire daca parintii defunctului sunt dezmosteniti
b) parintii def vor culege 1/2 daca sora defunctului a renuntat la mostenirea acestuia
c) sotia def va culege 1/2 din mostenire
b
a nu pt ca sunt rezervatari
c nu pt ca vine in concurs cu ambii, deci ia 1/3
Sper sa nu fabulez, pt ca acum nu mai stiu ce stiu :tooth:
mirei2012 a scris:
saandyf a scris:
Daca bunurile supuse confiscarii provin din infractiuni contra patrimoniului, pentru care mituitorul a fost trimis in judecata, in acelasi dosar cu inculpatul acuzat de luare de mita:
Mama, ce grila... :hammer:
O fi c), care e dubios rau? In sensul ca se restituie partii civile, dar in acelasi timp se confisca echivalentul?
saandyf a scris:
saandyf a scris:
Poate fi forma agravata a infractiunii de distrugere:
a)distrugerea unui inscris sub semnatura privata care apartine faptuitorului
b)distrugerea unui inscris sub semnatura privata care are o importanta valoare sentimentala
c)distrugerea unui inscris sub semnatura privata care reprezinta o conventie civila dintre faptuitor si o alta persoana.
Aici teddy? Ai o parere?
c zic si eu, a explicat bine mirei
Ice Hellene a scris:
mirei2012 a scris:
saandyf a scris:
Mama, ce grila... :hammer:
O fi c), care e dubios rau? In sensul ca se restituie partii civile, dar in acelasi timp se confisca echivalentul?
Asa ar trebui sa se confiste daca pagubitul nu le doreste inapoi sau echivalentul in care le vrea...parca asa era ...mor cu mas astea de siguranta :P
Eu n-am reusit sa ma decid...dar cred ca e mai degraba c...mai ales ca spune ”trebuie”