avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Mersi frumos Madalina28, dar, din punctul meu de vedere cartile pe care ar trebui sa le cumparam sunt cele ale profesorilor care fac subiectele pentru examenul de admitere in barou, fiindca raspunsurile vor fi tot din ce au publicat ei. Este un fel de lege nescrisa. In concluzie, cine sunt acesti distinsi autori?
Si inca ceva, in cazul in care aflam profesorii, niste meditatii ar fi binevenite? Cam la ce bani se invart aceste ore de meditatie?
nu stiu cam cati bani ar putea costa meditatiile. Eu de 7 ani lucrez la un biroude avocatura si nu imi trebuie nicio meditatie ci doar studiu intens. Dar decat sa le dai lor banii mai bine iti iei carti si inveti individual. Cred ca numele profesorilor il putem afla de pe site-ul INPPA pentru ca acolo am vazut ca erau trecuti niste profi. Stiu ca directorul e Traian Briciu si chiar ar fi facut baremul dupa cartea sa insa nu stiu la ce materie. E suficient un simplu search pe google si aflam tot. Eu una m-am saturat de aceste capricii cu faimoasele lor carti. Nu am de gand sa mai dau milioane pe alte carti si altele iar la urma sa constat ca poate la anul baremele se fac dupa profesorii din Cluj sau Brasov sau naiba mai stie. In fond dreptul e acelasi, important e sa ai un tratat bun care sa cuprinda fiecare tema in mod complet.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
Madalina28, utilizator
Stiu ca ai dreptate, dar vezi ca cei care au invatat dupa Udroiu au cam luat teapa anul asta, dupa cum am inteles si eu din forum!Fiecare, din pacate, are un alt mod de interpretare a penalului!
Sndionut a scris:

Stiu ca ai dreptate, dar vezi ca cei care au invatat dupa Udroiu au cam luat teapa anul asta, dupa cum am inteles si eu din forum!Fiecare, din pacate, are un alt mod de interpretare a penalului!


Salut! Pentru Penal general eu am folosit cartea lui Mitrache(unde era si clasificarea concursului de infr cerut de barem), pt Penal Special am folosit cartea lui Udroiu. In ceea ce priveste Procedura penala, am invatat dupa tratatele si mapa de seminarii scrise de Neagu &co.( mapa aceea sintetizeaza foarte bine procedura). Din pacate, la anul vor fi parti din tematica dupa noile coduri(daca vor intra in vigoare), asa ca s-ar putea sa fie nevoie de carti noi. :)

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)