avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Cineva, ceva carti din cele de mai sus, scanate, are?
am lucrat si teste grila care m-au ajutat enorm. A aparut anul acesta o carte de gabriela raducan e o carte cu rosu si verde pe coperta de editura hamangiu 2013 este grila pentru examene de admitere in avocatura, magistratura si alte profesii juridice.

La ora actuala nu va pot recomanda nicio carte pentru ca nici eu nu stiu sincer vreuna buna. Vi le-am zis pe cele de pe care am invatat eu si care nu m-au ajutat prea mult.

Pentru examenul de anul viitor am adoptat o alta strategie. M-am apucat de vreo cateva zile sa imi tehnoredactez propriul curs de invatare bazat numai din informatii luate de pe diverse site-uri juridice, manuale de pe net si sa vad ce mai selectez din cartile pe care le am deja. Voi face un curs stufos cu foarte multe informatii astfel incat sa nu imi mai lipseasca nimic. Daca exista putina vointa si muuulta rabdare pe net exista foarte multe informatii actualizate dupa noul cod civil si alte legi. Eu nu mai vreau sa dau bani pe carti care la inceput par a fi bune, despre care parerile sunt impartite iar la final sa constat ca de fapt nu erau bine structurate. Prefer sa imi asum acest risc de a face asa cum am mentionat mai sus.

Vom vedea pe procedura civila ce vom face pt ca sigur se va da pe noul cod. Eu zic ca ar fi recomandat sa invatam de pe codul de procedura civila comentat si adnotat a lui Gabriel Boroi dar care costa in jur de 300-400 lei, extrem de costisitor. Eu am noroc ca la mine in oras l-am gasit la un xerox gata scanat si il iau tras la xerox cu 60 lei. Puteti incerca si voi la xerox.
In ce oras? Nu ne poti spune si noua?
Piatra Neamt. Aici avem un xerox unde toti cei care isi xerocopiaza diverse carti raman scanate si oricine le poate lua xeroxate cu 0,10 lei pagina. Spre exemplu pe un tratat de 600 si ceva de pagini am dat 22 lei.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Madalina28, utilizator
Cel din spatele fostei cofetarii "Diana"? :D
Langa Scoala nr.3?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)