avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ordonanta 50/1990 grupa 2 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ordonanta 50/1990 grupa 2 de munca

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa gasesc grupa de munca corecta a mamei mele care a lucrat la MASE PLASTICE la fostele IPP-uri mai multi ani. Asi dori sa-mi spuneti daca poate beneficia de grupa 2 si care este aliniatul. Va multumesc anticipat
Anexa 2 la Ord. nr. 50/ 1990 grupa a 2-a de munca,
-poz.12 Activitatea de injectie a reperelor din mase plastice sau insertie de fibre de sticla sau de carbon (grafit),
-poz.160 Personalul de la locurile de munca sau activitatile cu conditii de munca nocive, grele sau periculoase, cu temperaturi scazute sau ridicate, in mediu cu pulberi diverse, umiditate, zgomot, trepidatii, gaze toxice, radiatii, vapori de lacuri sau vopsele, in intreprinderile din inds. materialelor de ctii. (hale sau poligoane de prefabricate din beton si beton celular autoclivizat, linii tehnologice de fabr. a ipsosului, gipsului, agrocalcarului si dolomitei, produselor ceramice, materialelor de zidarie, dalelor mozaicate, marmorocului, ateliere de tamplarie-modelarie-chituire, executare carcase si confectii metalice precum si activitatea manuala de incarcari0-descarcari si manipularea materiilor prime, semifabricatelro, produselor finite si combustibililor).
Pentru o incadrare corecta, acceptata de catre casa de pensii, in carnetul de munca al tatalui dvs., daca nu se regasesc mentiuni speciale privind grupa de munca, asa cum prevede Ord. nr. 50/ 1990, mentiuni care trebuiau facute de catre firma in anul 1990, trebuie sa se regaseasca una din activitatile/ locul de munca mentionate la punctele respective din anexa la ordin.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta conform ord.50/1990 canca canca Am lucrat in mediu radioactiv incepind cu 14.04.1988 pina 30.05.1992. in respectiva perioada am fost incadrata in gr.I. Mi s-a eliberat adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Incadrare cercetare in grupele de munca Soru Soru Buna ziua Ma numesc Soru si va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea situatie: Am lucrat la ICSITMU-Bucuresti filiala Sibiu. Un coleg, de la actualul loc ... (vezi toată discuția)
Ordinul 50/1990 republicat in 1994 anexa 2 pct.160 gned gned Buna seara,vreau sa stiu si eu la ce se refera Ordinul 50/1990 Republicat in 1994 Anexa 2 pct.160, va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)