avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare fara victime

Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ea era cu o prietena; au facut scandal, au zis ca am pus frana intentionat desi la 20 de metrii era trecerea de pietoni pentru care incetinisem de altfel. Mentionez ca domnisoara era pe banda a treia si a intrat cu masina in autoturismul meu lovindu-mi coltul stang al barii din spate, aripa fiind neatinsa. Masina ei avea partea din dreapta a barii din fata lovita si aripa neatinsa. Nu m-am putut intelege si am fost nevoita sa merg la politie. Am incercat sa inchei situatia pe cale amiabila dar ea a sustinut ca eu am pus frana intentionat. In declaratia pe care a depus-o a scris ca eu i-am taiat fata si am pus frana, ea aflandu-se pe banda a doua de mers. Neavand nici un martor eu, si ea fiind in masina cu prietena ei, am fost declarata vinovata de tamponare pentru ca i-am taiat fata si am pus frana. Sunt foarte dezamagita de sistemul nostru de aceea apelez la dumneavoastra pentru a analiza conform legii aceasta situatie si pentru a ma sfatui ce pasi sa urmez. Nu au existat camere de supraveghere si nu am avut cum sa fac rost de martori, desi la momentul accidentului era multa lume in statia apropiata care mi-a dat dreptate. Va multumesc anticipat si pentru alte detalii va pot raspunde prompt.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 10:58, 9 August 2013
Este greu de spus ce va iesi.
De principiu...pare vinovat soferul care v-a lovit insa daca rezulta ca ati pus brusc frana sunteti vinovata.Insa nici ea nu a pastrat distanta...
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le avocat _lascu. Cu scuze dar nu sunteti pe faza. " daca rezulta ca ati pus brusc frana sunteti vinovata". Aici dvs. grasiti. Indiferent cat de brusc as pune frana,intentionat sau pentru a evita un accident,soferul din spate are obligatia sa circule pastrand o distanta regulamentara la limita evitarii unui accident. In orice caz,fara exceptie,pentru tamponarea in spate a masinii,vinovat se face soferul din spate care a circulat nerespectand distanta sau din neatentie la trafic. Multumesc pentru intelegere.

Indiferent de circumstante, cel care loveste din spate este RESPONSABIL.
@Ciobanu vasile

La un semafor unde masinile sunt oprite, daca o masina este lovita din spate de o alta si apoi impinsa in cea din fata se considera ca conducatorul auto al masinii din "mijloc"este responsabil ca a lovit-o pe cea din fata?
In trafic, daca un conducator auto este lovit de o alta masina si intra cu masina in cea din fata sau este "jenat" de o alta masina se considera ca este vinovat?
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
cyan, moderator
cyan a scris:

[
In trafic, daca un conducator auto este lovit de o alta masina si intra cu masina in cea din fata sau este "jenat" de o alta masina se considera ca este vinovat?



Raspunsul la intrebarea Dvs. poate fi atat afirmativ cat si negativ, in functie de distantele dintre cele trei autovehicule implicate in accident.

Alte discuții în legătură

Accident, martor Habar nu am Habar nu am In momentu accidentului, persoana de langa mine poate fi martor daca nu suntem căsătoriți, dar avem copii împreună , buletinele sunt pe adrese diferite. ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza politistului mariussmg mariussmg Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns: Conduceam in Bucuresti cu 70 km / ora pe banda 3 de circulatia avand in fata la 5 m ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)