Buna ziua. Sotul meu actual a fost casatorit pana in 2011, apoi a divortat. Pe actul de divort scrie clar ca sotia revine la numele anterior. In schimb ea continua sa il foloseasca. Nu si-a schimbat buletinul. Ce este de facut pentru a o determina sa-si schimbe buletinul, implicit numele?
Eu cred ca se afla in ilegalitate. Corect?
Problema nu e ca minte doar ca e casatorita ci minte ca are un alt nume, nume pe care nu mai are dreptul sa il poarte, de fapt nu il mai are.
Din nefericire, traim in Romania, banca nu are cum sa verifica daca dna este divortata si nu mai are numele din casatorie. Este imposibil de aflat asta. In Registrul de evidenta apare cu fostul nume, evident.
Nu am de gand sa o reclam. Sunt convinsa ca un moment dat toate i se vor plati cu varf si indesat, fara sa misc eu nici un deget. Diconfortul este unul de natura psihica.
Creditele nu sunt sume exorbitante, dar indeajuns incat sa ne strseze pe noi bancile. Pentru ca doamna uita sa-si plateasca datoriile frecvent.
Pe de alta parte m-am gandit sa nu ne pomenim cu vreo suma uriasa de platit in numele doamnei "X". Pentru ca da, cred ca o face intentionat.
statul actualizează numele persoanelor divorțate după ce deciziile devin definitive și irevocabile.
altfel, nu văd cum m-a găsit fiscul, după numele de domnișoară, la doar un an după divorț.
doamnă, soțul dvs. de ce nu se prezintă la banca respectivă cu decizia de divorț, cu solicitarea de rectificare a actelor în care apare ca soțul unei femei cu care nu mai e căsătorit de ceva ani? cred că-o o cerere onorabilă.
Stimata domnisoara, despre ce stat vorbiti dumneavoastra? Cum sa actualizeze statul, asa, din oficiu, numele persoanelor? Cetatenii sunt obligati sa faca demersurile necesare, daca nu o fac comit o contraventie.
Ati fost gasita pentru ca evidenta este dupa CNP. Nici dvs nu v-at schimbat numele?
Pentru ca banca nu are de-a face cu schimbarea numelui cuiva. Asta ar fi comico-tragic sa mergem pe la toate bancile cu decizia de divort in dinti #-o
Evidenta populatiei este cea care ar fi trebuit informata de catre Instanta Judecatoreasca de aceasta decizie.
Probabil ca sotul o va chema pe doamna in cauza la Tribunal si asa vom termina toata povestea asta.