avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele

Buna ziua. Sotul meu actual a fost casatorit pana in 2011, apoi a divortat. Pe actul de divort scrie clar ca sotia revine la numele anterior. In schimb ea continua sa il foloseasca. Nu si-a schimbat buletinul. Ce este de facut pentru a o determina sa-si schimbe buletinul, implicit numele?
Eu cred ca se afla in ilegalitate. Corect?
Nu vad cum v-ati putea trezi cu datorii la banca doar in virtutea faptului ca dna poarta acelasi nume cu dvs.
Dar parca nici nu as vrea sa aflu. "Paza buna trece primejdia rea", vorba aia.
Va multumesc pentru raspunsuri. Acum imi este clar ca trebuie sa depunem o plangere penala pe numele doamnei.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
ContSters256287, utilizator
La arhiva judecătoriei unde s-a judecat divor?ul meu mi s-a precizat că singurele demersuri pe care le am de făcut is preschimbarea CI ?i a permisului auto. citez din memorie - celelalte le actualizează statul, din mers.
gi-jane2, moderator
Aici era vorba de schimbarea CI-ului implicit a numelui mai exact, domnisoara.
gi-jane2, moderator

Discutia noastra era despre faptul ca persoane respectiva nu a mers la evidenta persoanelor.
Nu vreau sa comentez relevanta unor informatii obtinute de la arhiva instantei.
Este adevarat ca raspundeti contraventional doar daca nu va schimbati CI ul, pasaportul si permisul de conducere. Fata de toti ceilalti parteneri contractuali aveti doar o obligatie civila, de a-i informa. Statul are acces la registrele de evidenta a populatiei, evident.
Dar mentiunile la evidenta populatiei le faceti dvs, nu statul.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararilor judecatoresti Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . am si eu urmatoarea speta : doi cetateni romani divorteaza . ea are resedinta in austria si mandateaza un avocat sa o reprezinte ( in 1997 ) . ... (vezi toată discuția)
Vreau sa anulez luarea in spatiu a unei persoane queenimob queenimob Fiul meu a fost casatorit si impreuna cu sotia au locuit intr-un apartament al meu.Dupa divort,fosta sotie si-a pastrat numele fiului meu.Vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)