Dar cine va poate garanta ca cei fara contoare au consumat numai 5 mc sau 10 mc? Aceste valori sunt arbitrare pur si simplu, atata timp cat ei nu au un contor de masurare a consumurilor.
Putem presupune orice despre consumul intr-un apartament necontorizat, dar ramanem doar cu presupunerea.
Am sa va dau un paragraf din regulamentul la HOTARIRE 41 din 14/02/2002
PRIVIND CONTORIZAREA CONSUMURILOR DE APA RECE, APA CALDA MENAJERA SI CALDURA LA APARTAMENTELE DIN CADRUL ASOCIATIILOR DE LOCATARI/ ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI DIN MUNICIPIUL BUCURESTI
EMITENT : C.G.M.B.
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI
BUCURESTI
HOTARARE
privind contorizarea consumurilor de apa rece, apa calda menajera si caldura la apartamentele din cadrul asociatiilor de locatari/proprietari din municipiul Bucuresti
Regulament
Art.5. Adunarea Generala va stabili un cuantum pentru plata partilor comune referitor la consumul de apa rece, apa calda menajera si caldura. Cuantumul de plata aferent partilor comune, care revine detinatorilor de apartamente contorizate individual, nu va depasi 10% (zece la suta) din consumul total inregistrat de contoarele instalate in apartamente.
In cazul in care absolut toate apartamentele sunt contorizate, cuantumul pentru partile comune va fi stabilit pe baza diferenta intre consumul inregistrat de contoarele general sau pasante de la imobile sau scari si suma consumurilor inregistrate la fiecare apartament.
Daca nu sunt toate contorizate, atunci pentru cei contorizati se repartizeaza 10%, iar pentru necontorizati se imparte diferenta care ramane pana la inchiderea facturii dupa ce s-au scazut cei 10% - consum comun si consumurile individuale.