avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghici ghicitoare lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghici ghicitoare lista intretinere

Cine imi poate spune din imaginea de mai jos urmatoarele:
[ link extern ] /
1. Care este data de afisare a acestei liste?
2. Care sunt pierderile de apa?
3. Cum au fost repartizate pierderile de apa?
4. Cine este sau cine sunt cenzorii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 14:01, 15 August 2013
@bobman
Avand in vedere reactia presedintelui de asociatie,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Dar cine va poate garanta ca cei fara contoare au consumat numai 5 mc sau 10 mc? Aceste valori sunt arbitrare pur si simplu, atata timp cat ei nu au un contor de masurare a consumurilor.
Putem presupune orice despre consumul intr-un apartament necontorizat, dar ramanem doar cu presupunerea.

Am sa va dau un paragraf din regulamentul la HOTARIRE 41 din 14/02/2002
PRIVIND CONTORIZAREA CONSUMURILOR DE APA RECE, APA CALDA MENAJERA SI CALDURA LA APARTAMENTELE DIN CADRUL ASOCIATIILOR DE LOCATARI/ ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI DIN MUNICIPIUL BUCURESTI
EMITENT : C.G.M.B.

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI
BUCURESTI

HOTARARE
privind contorizarea consumurilor de apa rece, apa calda menajera si caldura la apartamentele din cadrul asociatiilor de locatari/proprietari din municipiul Bucuresti

Regulament

Art.5. Adunarea Generala va stabili un cuantum pentru plata partilor comune referitor la consumul de apa rece, apa calda menajera si caldura. Cuantumul de plata aferent partilor comune, care revine detinatorilor de apartamente contorizate individual, nu va depasi 10% (zece la suta) din consumul total inregistrat de contoarele instalate in apartamente.

In cazul in care absolut toate apartamentele sunt contorizate, cuantumul pentru partile comune va fi stabilit pe baza diferenta intre consumul inregistrat de contoarele general sau pasante de la imobile sau scari si suma consumurilor inregistrate la fiecare apartament.


Daca nu sunt toate contorizate, atunci pentru cei contorizati se repartizeaza 10%, iar pentru necontorizati se imparte diferenta care ramane pana la inchiderea facturii dupa ce s-au scazut cei 10% - consum comun si consumurile individuale.
Bun. Multumesc mult doamna elga.
Deci eu daca am consum de 0 mc pe luna adaug 10% pentru platile comune. Deci tot 0 ar trebui sa am.
Aveti dreptate, cel retine pe cel fara contoar sa consume doar 5.. sau 6 sau 10 mc?
Pai nu.
Daca vi s-ar pune 10%, asta inseamna ca (,) chiar daca aveti consum individual 0 mc, pentru partile comune platiti cota dv. parte din cei 10%.
De exemplu:
- factura 15000 lei
- consumul dv. individual = 0 mc, deci 0 lei;
- 10% din factura = 1500 lei ------> se imparte tuturor celor contorizati proportional cu suprafata apartamentelor (cote-parte indiviza).
- cote dv. indiviza este , sa zicem, 5% din totalul de 100% de la scara dv.
- contributia de 10% pentru partile comune este 5% din 10% al facturii, adica 5% din 1500 lei, adica 75 lei. Pe acestia ii achitati indiferent ca ati sta acolo sau nu. Este o apa care se consuma pentru curatenie si ca orice cheltuiala pentru curatenie se imparte pe cota-parte indiviza.

Daca toate apartamentele sunt contorizate, atunci nu se mai tine cont de acel 10% pentru ca factura trebuie acoperita in totalitate. In acest caz diferenta intre consumurile individuale, unde dv. aveti un consum 0, presupunand ca nu locuiti acolo, va fi impartita intre toate apartamentele (toate sunt contorizate) proportional cu cota-parte indiviza.

In cazul in care, prin regulament, acea diferenta sau acel 10% se decide a se imparti pe alt criteriu decat cota-parte indiviza, adica pe consum sau pe numar de persoane dv., daca nu locuiti acolo, ar trebui sa nu platiti aceasta diferenta deoarece nu ati avea nici consum sau ati fi pe lista cu 0 persoane.

In concluzie, ca sa fie o impartire corecta si permanent verificabila, ar trebui sa aveti un Regulament de impartire a diferentelor la apa.
Este musai!

Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
elga50, moderator
Pentru un apartament unde nu locuieste nimeni mai mult timp, cine garanteaza ca de exemplu de la rezervorul wc-ului nu exista o pierdere, un firicel de apa cat un creion ?. La sfarsitul fiecarei luni apare o diferenta grasa pe care o platesc prostii care stau acasa . Probabil pentru asta se impart acei 10% la cota indiviza, nu pentru apa consumata pentru curatenie.

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)