avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal

Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva daca trebuie sa o fac acum sau daca e vrea problema ca nu m-am inregistrat?
Buna ziua, am fost la Tribunal, m-am inregistrat fara nicio problema. Va multumesc de precizari. Actele au fost exact cele mentionate de dvs. Cererea a trebuit sa o am in 2 exemplare si am avut nevoie si de un dosar plic.
:) Ma bucur ca nu au fost consecinte si ati revenit cu informatia ce va fi utila si altor traducatori aflati in aceasta situatie.
Cat despre cererea in 2 ex. si dosarul solicitat, lucrurile se schimba de la o zi la alta, nu ma mira ca acum au cerut ceva in plus fata de anul 2008, data la care m-am inregistrat eu.
O zi frumoasa.
L.C.
Buna ziua! Acum am primit si eu autorizatia de traducator. Pe foaia atasata autorizatiei scrie si de faptul ca trebuie sa prezint si specimenul de semnatura la tribunal. Acesta nu este necesar doar la Reg. Com.?
Buna ziua,
1. Daca ati primit autorizatia de la Ministerul Justitiei va inregistrati la Administratia Financiara (formular 070) de care apartineti cu domiciliul, nu la Registrul Comertului.
2. Ministerul Justitiei recomanda inregistrarea in registrul traducatorilor la tribunalul din localitate in termen de 60 de zile de la primirea autorizatiei ocazie cu care, veti completa o cerere de inregistrare pe care veti aplica amprenta stampilei de traducator si semnatura pe care o veti folosi pe incheierile de certificare a actelor ce le veti traduce. Este numit specimen dar nu are legatura cu specimenul de care amintiti, este semnatura Dvs. data in fata functionarului.
La inregistrarea in registrul traducatorilor, veti depune dosar plic, copie buletin, copie autorizatie si cererea de mai sus cu amprenta stampilei si semnatura.
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc frumos! Dupa inregistrarea la Finante mai trebuie sa fac ceva sa devin PFA? Numai stampila?

Alte discuții în legătură

Autorizaþie de traducãtor obþinutã în 2005. ce trebuie fãcut pentru a funcþiona legal? ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Sunt traducator autorizat din 2005,cand am obtinut autorizatia de traducator de la Mnisterul de Justitie.M-am inregistrat la Finante si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa TARATACRRISS TARATACRRISS FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA ... (vezi toată discuția)