avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere plangere penala

Am fost victima unui accident rutier. Am dat declaratie la politie chiar in ziua accidentului in care am specificat ca nu doresc sa depun plangere penala. Ma pot razgandi? Au trecut doar 3 zile.
Va rog justificati afirmatia ca "daca nu ai pretentii penale si nu specifici ca ai pretentii civile si materiale automat nu ai nicio pretentie" unde se mentioneaza asa ceva , dar sa fie o justificare punctuala, cum, cu ce, lege, art., vorba dvs.!;)
Este suficient sa clickuiti butonul albastru "Raspunde' si nu pe butonul "Citeaza".
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2013
cyan, moderator
Conform codului de procedura penala, partea vatamata se poate constitui parte civila pana la citirea actului de sesizare al instantei.

Aceasta inseamna, ca in faza de urmarire penala, partea vatamata se poate gandi si raz-gandi de cate ori crede de cuvinta, daca se constituie sau nu parte civila.

Dupa momentul citirii actului de sesizare al instantei, aceasta nu se mai poate schimba.
Mergeti si depuneti plangere penala,in cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Accident cu minori valentina85 valentina85 Fetita mea a fost implicata anul trecut intr-un accident rutier Era in masina surorii mele iar un nene a intrat pe rosu a lovit si apoi a si fugit de la locul ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)