Am fost victima unui accident rutier. Am dat declaratie la politie chiar in ziua accidentului in care am specificat ca nu doresc sa depun plangere penala. Ma pot razgandi? Au trecut doar 3 zile.
Va rog justificati afirmatia ca "daca nu ai pretentii penale si nu specifici ca ai pretentii civile si materiale automat nu ai nicio pretentie" unde se mentioneaza asa ceva , dar sa fie o justificare punctuala, cum, cu ce, lege, art., vorba dvs.!;)
Este suficient sa clickuiti butonul albastru "Raspunde' si nu pe butonul "Citeaza".
Conform codului de procedura penala, partea vatamata se poate constitui parte civila pana la citirea actului de sesizare al instantei.
Aceasta inseamna, ca in faza de urmarire penala, partea vatamata se poate gandi si raz-gandi de cate ori crede de cuvinta, daca se constituie sau nu parte civila.
Dupa momentul citirii actului de sesizare al instantei, aceasta nu se mai poate schimba.
Mergeti si depuneti plangere penala,in cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.