avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar zile concediu de odihna si bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar zile concediu de odihna si bonuri de masa

buna ziua am si eu o rugaminte, la un contract de munca de 4 ore pe zi de cate zile de concediu de odihna beneficiezi si unde scrie in condul municii sau in ce lege, si a 2 a intrebare daca ai 2 locuri de munca si unde nu ai functia de baza poti beneficia de bonuri de masa, va multumesc

Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 22 August 2013
1. Art. 145 din Codul muncii, stabileste ca durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Potrivit art.106 alin.1 C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Asadar, rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

2. Salariatul cu CIM cu timp partial va putea beneficia de tichete de masa.
anadraghici a scris:

....... si a 2 a intrebare daca ai 2 locuri de munca si unde nu ai functia de baza poti beneficia de bonuri de masa, va multumesc



Conf art 35 HG 5/1999 in cazul cumulului de funcţii, tichetele de masa pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauza îşi au funcţia de baza, potrivit legii.

Asadar, daca aveti 2 sau mai multe locuri de munca, de tichete de masa puteti beneficia doar de la angjatorul la care aveti functia de baza.
Prevederea este dispozitiva si nu imperativa. ,... tichetele de masa pot fi acordate ... per a contrarior, de tichete de masa se poate beneficia si in cazul cumului de functii.
Conf DEX numai=adverb care indica restrictia, exclusivitatea.
Daca reformulam textul de lege pentru o mai buna intelegere, putem spune ca: in cazul cumulului de funcţii, numai angajatorii unde salariaţii în cauza îşi au funcţia de baza, pot acorda tichete de masa .
Intradevar norma ramane permisiva cu privire la posibilitatea angajatorului de a acorda sau nu tichetele de masa, dar si restrictiva in sensul ca limiteaza angajatorii care pot acorda aceste tichete.
Textul de lege nu are cum sa fie formulat asa cum dorim noi , prin urmare si in cazul cumului de functii se pot acorda tichete de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa anonim anonim Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul ... (vezi toată discuția)
Cumul de funcþii sau plata cu ora? mirela44 mirela44 Buna ziua. Imi puteti spune daca o persoana care este incadrata prin cumul sau plata cu ora "pana la norma intreaga" la o alta institutie decat cea la care ... (vezi toată discuția)
Salariatii cu cim part-time au dreptul la concediu de odihna? ... Hannahjoy Hannahjoy Salariatii cu CIM part-time au dreptul la concediu de odihna? In trecut, se acorda doar la functia de baza? (vezi toată discuția)