avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la perioada concediului de crestere al copilului.
Situatia mea se prezinta astfel:
Sunt angajat in ultimile 8 luni cu c i m, iar inainte de aceasta PFA, Doresc sa imi depun actele pentru ccc si indemnizatia respectiva pe 1 an dar inca doresc sa lucrez la firma respectiva sub o alta forma, un srl pe numele sotiei si taiat factura lunara pe firma respectiva;
Toate bune, firma a fost de acord; Intrebarea mea este urmatoare, Fiind inginer constructor, eu semnez pe anumite proiecte, Am dreptul de a semna in aceasta perioada cand iau indemnizatia pentru copil? Nu am gasit nicaieri unde sa imi anuleze acest drep; Daca stiti de vreo lege, va rog spuneti-mi.

In OUG 111/2010, la art 16 este specificat numai sa nu am venituri impozabile, ceea ce nu se va intampla, toate tranzactiile financiare vor fi pe numele sotiei(ea nu se califica pt ccc).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Claus1500 , utilizator 13:24, 23 August 2013
Okay, varianta cu contract de voluntariat nu functioneaza;
Sa zicem ca se rezolva cu plata banilor prin srl ul sotiei cu firma unde lucrez va exista un contract de prestari servicii.... fara a fi specificat gen proiectare in c-tii.., adica eu nu apar pe nici o hartie.
Daca eu ca inginer apar pe planuri si semnez pe ele, avand contractul suspendat, incalc vreo lege? Adica eu ca sa semnez niste planuri in domeniul constructiilor trebuie sa fiu angajat la firma respectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea unor activitati in timpul concediului crestere copil buze buze Buna ziua, in timpul concediului de crestere copil persoana in cauza poate desfasura activitati de voluntariat? (vezi toată discuția)
Consilier juridic poate desfasura ca voluntar o alta activitate? CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Avand in vedere faptul ca sunt consilier juridic si ca art 10 din Legea nr. 514/2003 imi interzice sa desfasor orice alta profesie salarizata, ati ... (vezi toată discuția)