avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posturi pentru pensionari in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posturi pentru pensionari in invatamant

Buna ziua, am o prietena care lucreaza ca si profesoara la un seminar catolic pana in acest an cand directorul a angajat o profesoara pensionara in locul ei si nu i-a mai dat avizul cultului prietenei mele sa poata profesa.Va rog sa imi spuneti daca prietena mea poate sa faca ceva in vederea recuperarii locului de munca?? Multumesc frumos
Este de stat, nu privat, prietena mea a dat examen a obtinut nota 9,30, doamna pensionara nu a dat examen, doamna preda de 6 ani acolo, prietena de anul trecut.
In aceste conditii se poate sesiza Ministerul Educatiei cu privire la legalitatea acelei angajari.
Pensionarii nu dau ex. de titularizare, ei continua activitatea ca si cand nu ar fi intrerupt-o. Daca nu a mai primit post prietena, inseamna ca unul din posturi nu mai exista. Daca nu a avut acordul CA pentru continuitatae, acesta este motivul: s-a restrans un post. Nu este important ca functioneaza pe postul directorului, numarul de posturi se calculeaza la nivelul unitatii de invatamant.
Binecuvantarea nu o da directorul scolii, ci ierarhul locului.
Este vorba despre un post de suplinitor si nu de titular.
Tocmai. Avea prioritate pensionarul dupa cum descrie situatia.

Alte discuții în legătură

Suplinitor flori_minicards flori_minicards Buna ziua in luna octombrie am sustinut un concurs pentru educator nu am luat concursul dar am obtinut nota 6,25 iar o prietena 7,35 Doamna Directoare ne-a ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Pentru ca educatoare veche sa se intoarca xandraok xandraok buna ziua avem si noi o problema ,fetita mea este inscrisa la gradinita motoc din sctorul 5, acum este grupa mijlocie anul acesta sa schimbat conducerea iar ... (vezi toată discuția)