avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posturi pentru pensionari in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posturi pentru pensionari in invatamant

Buna ziua, am o prietena care lucreaza ca si profesoara la un seminar catolic pana in acest an cand directorul a angajat o profesoara pensionara in locul ei si nu i-a mai dat avizul cultului prietenei mele sa poata profesa.Va rog sa imi spuneti daca prietena mea poate sa faca ceva in vederea recuperarii locului de munca?? Multumesc frumos
Citez:
Nu o iau ca si critica, am cerut ajutorul sa vad daca se poate face ceva , si doamna pensionara era si este tot suplinitor, titularul nu a predat niciodata e director de scoala intr-o alta localitate.



Nu vad de unde rezulta prioritatea ?
Eu nu cunosc profesor pensionar suplinitor, dar nu asta e problema, ci faptull ca orice se poate contesta, cu conditia ca repartizarea sa se fi facut in sedinta publica, dar tocmai asta lipseste: sedinta publica.
Da, este preferat pensionarul, intrucat orice intrerupere a activitatii pe care ar putea-o face titularul nu va afecta activitatea pensionarului. Pensionarul este platit la plata cu ora, suplinitorul este platit la norma.
Prietena doamnei in discutie nu are niciun drept sa conteste, atata vreme cat dumneaiei nu a urmat procedura legala. V-am dat posibilitatile: continuitate (se ia avizul CA in luna aprilie) sau concurs si repartizare in sedinta publica.
Orice post publicat ca vacant/rezervat se ocupa in sedinta publica, deci despre ce contestatii vorbim?
sunt profesor suplinitor de 12 ani .examen de titularizare am dat in anul 2012 si am luat nota 9,32. anul acesta nu am mers la examen pt. ca nu era post iar directorul mi-a spus ca pina nu apar orele nu pot sa am continuitate. orele au aparut numai acum fiind titular un director care a primit delegatia numai in 20 august. acum dupa ce au aparut orele cica a fost numita o alta doamna de catre episcopie .problema e ca nu s-a emis avizul cultului (am verificat) iar eu anul trecut am tinut numai9 ore din cele 14 primite. diferenta de 5 ore a fost data colegei mele pensionare .in acte apar eu .de platit am fost platita pe 14 ore.

am fost la multe sedinte publice .asa dispar orele si ramai cu hirtiile in mana.ca si suplinitor nu ai nici un cuvant de spus .cu toate ca la examen ai nota peste 9 nu 5
daca aveam nota sub 7 nici nu indrazneam sa merg la sedinte sau sa am pretentia la ore in Cluj

buna seara ,eu am nota 9.32 valabila nu sunt pretentii iar posturi pentru concurs nu au fost scoase .
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca postul nu a fost dat in sedinta publica, nu exista.
postul a fost dat in sedinta publica deci exista ,ce nu exista pina in prezent e avizul cultului.vedem miine in sedinta cine se prezinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinitor flori_minicards flori_minicards Buna ziua in luna octombrie am sustinut un concurs pentru educator nu am luat concursul dar am obtinut nota 6,25 iar o prietena 7,35 Doamna Directoare ne-a ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Pentru ca educatoare veche sa se intoarca xandraok xandraok buna ziua avem si noi o problema ,fetita mea este inscrisa la gradinita motoc din sctorul 5, acum este grupa mijlocie anul acesta sa schimbat conducerea iar ... (vezi toată discuția)