avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Montare sistem supraveghere video
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Montare sistem supraveghere video

Buna ziua,
Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, Site-uri, etc, asa am ajuns sa fiu contactat). Am nevoie de ceva autorizatii pentru montarea unui astfel de sistem? Stiu ca in cazul alarmelor, da, trebuie autorizatie, la fel si pentru sistemele video din banci, case de schimb, dar la un sistem de supraveghere video al farmaciei? Unde pot sa citesc mai exact despre domeniul acesta? Mai este vreo lege in afara de 333 (care din cate am vazut/inteles se refera mai mult la alarme, paza, etc).
Orice indrumare cred ca imi este de folos si acum, si pe viitor, pentru ca mai exista potentiali clienti (restaurante, bar-uri etc).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: TerraTechnologyService , utilizator 22:22, 2 August 2010
Buna ziua,

In cazul in care exista o firma cu 3 asociati si administratori totodata, conform legii 333 art. 20 aliniatele 9 si 10 se intelege ca firma poate fi autorizata sa proiecteze si sa instaleze sisteme de supraveghere doar daca toti asociatii au pregatirea (cursul autorizat pentru sisteme de supraveghere) sau e suficient ca un singur asociat sa aiba pregatirea necesara (cursul respectiv) ?

Multumesc,

Virgil Popa
Buna !.
Ai nevoie de autorizatie , pentru a monta un sisteme de supraveghere video in locuri publice. Nu costa foarte mult , insa dureaza cursurile .
Sper ca ti-am fost de folos.:)
Buna ziua!
Am fost contactat de catre o scoala sa montez un sistem de supraveghere video. Sunt persoana juridica dar nu am niciun fel de autorizatie pentru montaj.
Este necesar ca eu sa am autorizatie pentru aceasta activitate?
Este necesar ca scoala, fiind institutie de stat, sa aiba nevoie de autorizatie sau alte documente?
Daca conteaza cu ceva, factura pentru montaj nu se va emite, totul fiind inclus in pretul sistemului de supraveghere.

Multumesc si astept o mana (sau mai multe) de ajutor!!!
Deasemenea trebuie sa realizezi si un proiect in care sa descri amplasamentul obiectivului, strazi invecinate, spatiile supravegheate, tipul si specificatiile tehnice ale Dvr-ului si a camerelor de inregistrare etc. Acest proiect trebuie aprobat de catre politie.

Pentru mai multe detalii iti stau la dispozitie
Deci din art 34 is 58 rezulta ca unei persoane fizice ii este interzis prin lege asi proteja propietatea sau bunurile personale prin instalarea(pe cont propriu sau de catre o persoana de incredere dar neautorizata igpr) unui sisteme antiefractie fara implicarea unei firme sau persoane autorizate la instalarea unui astfel de sistem privandu-i dreptul la intimitate.

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere Dl_Sandu Dl_Sandu Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, ... (vezi toată discuția)