Jocandi Causa intreaba:
De unde stiti dvs ce vroiau romanii? I-ati ascultat vreodata?
I-am auzit si am citit. Pentru ca inregistrare nu am - desi in Bucuresti se auzea clar si tare - va las doar o legatura (cititi si comentariile) - mai multe gasiti si singur, folosind un motor de cautare:
[ link extern ] /
de unde poate cumpăra niște otravă de câini? Nu lecții de umanitate, nu prelegeri, nu nimic. Doar otravă.
Asadar: despre care romani scrieti dv? Eu ii stiu si pe cei care voiau (fara R) - si vor - moartea cainilor, “pe loc”.
Pentru explicatia legala a cuvantului “eutanasie” poate fi citita (si) scrisoarea unor avocati, adresata presedintelui tarii dv:
[ link extern ]
Curtea Constitutionala arata ca solutia eutanasierii cainilor fara stapan trebuie sa fie aplicata doar in ultima instanta, respectiv numai atunci cand toate celelate solutii au fost aplicate corespunzator de catre autoritatile locale dar nu si-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen (a se observa si Decizia nr. 536/28.04.2011 a CCR). […]
desi
eutanasia reprezinta un procedeu de suprimare a vietii, asistat medical si care are ca unic scop, nobil, de a-l feri pe subiect in continuare de suferintele cauzate de o boala incurabila, termenul este folosit de legiuitor in mod gresit, fiind incalcate astfel principii obligatorii de definire a conceptelor care obliga ca in cadrul solutiilor legislative preconizate sa se realizeze o configurare explicita a conceptelor si notiunilor folosite in noua reglementare, care au un alt inteles decat cel comun, pentru a se asigura astfel intelegerea lor corecta si a se evita interpretarile gresite (art. 25 din Legea 24/2000 republicata).
Actul normativ trebuie redactat intr-un limbaj si stil juridic specific normativ, concis, sobru, clar si precis, care sa excluda orice echivoc, cu respectarea stricta a regulilor gramaticale si de ortografie (aceasta subliniere imi apartine). Termenii de specialitate pot fi utilizati numai daca sunt consacrati in domeniu de activitate la care se refera reglementarea.
Excelenta, respectuos va rugam sa observati ca la art. 7 alin. (2) din lege: „Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati…..”, la art. 7 alin (3) din lege: „Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare caine in parte ….”, la art. 7 alin. (4) din lege: „ Pana la indeplinirea procedurii de eutanasiere cainii pot fi revendicati sau adopatati”, termenul de
eutanasiere este folosit in mod gresit si nepotrivit cu semnificatia sa. In mod corect si potrivit vointei Parlamentului Romaniei in locul sintagmei eutanasiere ar fi trebuit sa fie prevazut termenul de
omorare sau
ucidere.