avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Persoana care a pus otrava poate fi trasa la raspundere penala.
Daca murea un copil era vorba de omor.
Sunt multe persoane inconstiente.
~ Conținut șters la cerere ~
Jocandi Causa a scris:

Poate gasiti pe undeva o descriere a femeii sfasiate de caini in curtea REBU, a japonezului care a murit in urma muscaturii sau a ingerasului de 4 ani. Dupa ce ii descrieti, priviti-va in oglinda.


n-am de ce sa fac gestu'... eu n-am caini pe strazi, platesc impozite sa aba primaru' cu ce sa-si faca treaba (treaba lui, a primarului)

priviti-va dvs in oglinda dupa ce ati ucide un caine d-asta, tot maidanez...
[ link extern ]
Chiar daca pedeapsa cu moartea a fost abolita in multe tari, aceasta se mai practica in peste 50 de tari ale lumii. In 2009, in SUA au avut loc 52 de executii iar numarul executiilor din China se crede ca este de ordunul miilor anual.
Daca omul care produce o crima in SUA este condamnat la moarte oare un caine care ucide un om cum ar trebui sa fie tratat?
Dvs. Confundati condamnarea la moarte a acelui caine cu necesitatea uciderii a tuturor cainilor nevinovati.
Eutanasierea nu trebuie sa vizeze o rasa intreaga...
In China in perioada anilor 50 au murit de foame cca 2 milioane de chinezi.
Si chinezii mancau si caini daca gaseau.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)