avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa vand o firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa vand o firma cu datorii

vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put fi tras la raspundere pentru ele?
contract de cesiune, act aditional la actul contitutiv, hotarare adunare generala/decizie asociat unic prin care i se da descarcarea de sarcini vechiului administrator sarcini ce urmeaza a fi preluate de noul administrator, procesul verbal de predare primire, etc

Av. Toma Ionescu
www.infiintarifirme-db.ro
am vandut o firma cu datori la niste oameni pe care i`am gasit in ziar...aveau un anunt de genul`Cumpar firme cu datorii``... Am facut toate actele cu ei la Registru Comertului..si astazi cei de la Registru m`au anuntat ca nu au iesit actele deoarece acei ``indivizi`` mai aveau vreo 4 firme pe o casa unde au vrut sa faca si sediul social al firmei mele...ce pot sa fac in cazul acesta?
Multumesc
Sunt 2 variante:

1. Sa refaceti operatiunilie. Probabil ca la acea casa erau mai multe firme, decat numarul de camere, ce compuneau imobilul, iar judecatorul delegat a respins mentiunea privitoare la sediul social.

2. Sa gasiti alte persoane carora sa le cesionati societatea si care sa fie dispusi la aceasta.

Av Toma Ionescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Nu cred ca este prea corecta a- 2-a varianta propusa de dl Av Toma, intrucat cesiunea intervine din momentul semnarii contractului de cesiune si nu din momentul inregistrarii la ORC, mentiunile de la ORC se fac pentru opozabilitate fata de terti.

Astfel, contractul de cesiune este valabil chiar daca societate nu-si poate muta sediul la adresa dorita de cesionar.

In aceasta situatie, noul asociat poate sa faca o alta decizie prin care hotaraste schimbarea sediului social la o alta adresa si ambele hotarari se vor publica in Monitorul Oficial.

Se va modifica si in actul constitutiv noua adresa.

Nu este f dificil ce avesti de facut.

Am o intrebare, dosarul este suspendat sau s-a dat un termen pentru modificarea actelor?


s`a dat termen pt modificarea actelor...dar problema e ca am vandut firma unor persoane necunoscute pe care le`am gasit in ziar....si banuiesc ca aceste persoane stiau ca pe imobilul respectiv nu mai pot pune sediul unei firme deoarece in toate camerele imobilului sunt alte sedii de firme...si bineinteles ca persoanei care i`am vandut firma i`am dat si niste banuti..adik un comision di datoriilr firmei..intrebarea este daca mai pot sa fac ceva..ca nu vreau sa raman si cu banii dati si cu firma...

Multumesc

Alte discuții în legătură

S.r.l. ONU EMIL ONU EMIL Unde pot gasi un articol de lege care sa explice pasii de urmat la instrainaarea unei soc. comerciale.Se face contract de cesiune,P.V. de predare a actelor ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma Almaro_1 Almaro_1 Buna ziua Stiu ca sa mai discutat despre acest subiect dar poate intre timp legislatia s-a mai schimbat si nu vreau sa fac o nelegalitate Am o firma care ... (vezi toată discuția)