avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare firma SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare firma SRL

Buna seara
As dorii sa imi deschid si eu un magazin mixt,unde sa vand tigari bauturi alcolice/nonalcolice fara carnuri si mezeluri!
Am tot citit pr net si mi-am dat seama ca daca vreau sa infintez firma de la zero mi-ar trebuii in jur de 2 saptamani(cazier,iregistrare firma,autorizatiii ....) va rog corectati-ma daca gresesc, si am tot vazut pe net multe persoane care vand SRL-uri
Intrebarea mea este daca as puteea cumpara o firma de acest gen 1- se poate verifica daca are datorii credite probleme etc....???? 2- cat ar dura mai exact schimbarea administeratorului si daca firema are deja autorizatii si tot ce trebuie ,pot schimba doar administratoru si sediu si sa dau drumu la magazin?
Care optiune ar fii rentabila? si cat ar costa fiecare in parter si mai important CAT AR DURA
Cel mai recent răspuns: luciano55 , utilizator 20:45, 17 Septembrie 2013
am inteles.... am semnat astazi contractul... intre noi si maine urmeaza sa se duca cu el la ANAF sa-l inregistreze...
Inca nu am facut rezervarea de nume insa am folosit un cuvant la care am adaugat o litera in plus fata de cuvantul gramatica si IMPEX la sfarsit.. sper sa fie ok
IN contract am scris asa
dl bla bla proprietar si numele firmei in curs de infiintare cu sediul in social in Bucuresti la adresa inchiriata de la dmnu proprietar
Inainte de a lua spatiul a fost un magazin de piese auto timp de 3 luni asa ca am luat contractul lui cu piesele autoi l-am scanat si am modificat nuemele datiile etc!
Am vb cu cineva sa se ocupe de inregistrarea la registru si firma(avocat)
INtrebarea mea este odata infiintata firma...dupa ce pun capitalul social .... care sunt pasii pentru a obtine autorizatia de functionare..nu vand mezeluri carne insa voi intentiona in viitor sa vand lapte ,oua ..
Care ar mai fii chltuieliile pe langa actele firmei si capitalul social
Care ar mai fii pasi concret de urmat pentru a da drumul magazinului ce avize si autorizatii imi trebuie...si care este procedura? se poate o persoana specializata sa se ocupe de asta in locul meu? sau exista cumva o posibilitate de urgentare
Am citit undeva ca trebuie mers la DPSV si ceruta autorizatie ... cineva spunea ca trebuie si de la primarie...!cam cata ar dura de la infiintarea firmei pana as putea sa deschid practic magazinul am inteles ca imi trebuie casa de marcat am gasit la un magazin online spuneau ca fiscalizarea e inclusa si servicul..... de asemenea cums e procedeaza cu stampila?
si as mai avea o intrebare..... daca apel la unul dintre avocatii de pe acolo sau alt avocat trebuie sa am denumirea firmei platita /facuta sau si asta face parte din lucruriile de care se ocupa el contra cost?
Partea de inregistrare a unei SRL i registrul comertului impreuna cu rezervarea denumirii nu depaseste 600 ron. La aceasta suma se adauga intocmitul/redactatul actelor, capitalul social, taxa pentru autorizatia de functionare care in general nu depaseste 100 ron( se stabileste prin hotarare de consiliu local, anual). Cu avocatul ce sa zic...ce ati comandat aia presteaza. In mod normal raspunsurile la toate aceste intrebari trebuia sa le primiti de la el daca totusi l-ati platit.
poate are cineva timp sa imi rapsunda.. a fost proprietaru cu contractu semnat de noi la ANAF i-au spus ca trebuie un certificat energetic... pe langa asta i-au spus ca dureza intre 7 si 10 zile pana la eliberarea actului..stie cineva de ce? si daca eu pot infiinta firma pana i se elibereaza lui acest document???
Pana nu aveti contractul de inchiriere inregistrat la ANAF in situatia in care locatorul este persoana fizica nu se poate inmatricula firma. Sincer nu am auzit pana acum ca ar exista vreun impediment la inregistrarea unui contract de inchiriere fara existenta certificatului enrgetic.

Alte discuții în legătură

Infiintare societate comerciala srl luciano55 luciano55 Buna ziua am si eu cateva intrebari carora nu le-am gasit raspunsuri concrete dupa cautarea pe acest forum! mentionez ca intentionez sa imi deschid un magazin ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare contract anaf luciano55 luciano55 Buna ziua ma poate lamurii si pe mine cineva... am inchiriat un spatiu pt a face un SRL( firma in curs de infiintare doar rezervare facuta la denumire) La ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d cu oiect de activitate comert cu amanuntul costy_ony costy_ony una ziua, Ma intereseaza si pe mine infiintarea unui SRL-D prin care sa comercializez mezeluri,carne, lactate,bauturi. Autorizatii ( fiind vorba d produs ... (vezi toată discuția)