avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politist implicat in rapirea copilului meu care imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil

sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania fara acordul meu.
precizez ca deja am demarat un proces de rapire internationala de minori.
concubina mea a fost ajutata sa plece cu minorul de la domiciliul de catre cumnatul ei care este politist in romania, caruia eu i-am facut o plangere penala la parchet in care specificam faptul ca domnul "x" politist la sectia "x" sa implicat foarte mult in rapirea minorului si la momentul respectiv si actual imi interzice sa imi vad copilul deoarece copilul meu se afla la locuinta dumnealui.
precizez ca cele precizate de mine in plangerea formulata la parchet de mine in mare parte sau adeverit pe parcurs deoarece copilul a fost localizat de catre cei de la ministerul justitiei in locuinta lui.
in aceste conditii ce sanse am ca domnul politist in cauza sa raspunda penal in fata legii si care ar fi sansele de reusita, avand in vedere ca domnul in cauza stia faptul ca mama copilului, impreuna cu copilul, sunt cautati de catre ministerul justitiei.
Daca scoaterea minorului din Belgia este infractiune, ea va trebui urmarita penal in Romania. De ex. doar daca ne gandim ca un minor cu cetatenie belgiana nu are voie sa iasa din Belgia fara acordul scris al ambilor parinti. Sau daca legea belgiana prevede ca este vorba de rapire atunci cand un copil, indiferent de cetatenia sa, este smuls de la domiciliul sau din Belgia. In acest caz autoritatile belgiene pot face o cerere de extradare si cer cooperare din partea autoritatilor romane, care nu au dreptul sa refuze aceasta cooperare din moment ce li s-a dat in urmarire pe canalele oficiale cineva care a comis o infractiune in Belgia. Parca la nivel de UE era vorba de extradare fara alte discutii daca pedeapsa maxima pentru infractiunea comisa e de cel putin trei ani. Nu e necesar ca fapta sa constituie infractiune in Romania, e suficient ca e pedepsita cu mai mult de trei ani de legile belgiene.

Iar custodia se judeca in drept civil, conform Conventiei de la Haga si nu are mare legatura cu pedepsele care se aplica in drept penal si nici cu faptul ca cineva este dat in urmarire politieneasca internationala. Teoretic se poate ca acel copil sa ramana in Romania, dar mama lui sa faca parnaie.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
buna seara,
domnule roucops76 nu trebuie sa va suparati, sunt doar pareri ale utilizatorilor de pe forum, pentru o situatie prezentata in cateva randuri.
cred ca dl avocat a vrut sa spuna ca si mamele au drepturi in lumea aceasta chiar daca sunt romance si au doar cetatenie romana.
daca mama a plecat in mai 2013 cu copilul din Belgia in Romania, inseamna ca fetita avea atunci doar 6 luni,probabil inca o alapta, daca ar fi plecat fara ea ati fi acuzat-o de parasirea copilei si de lipsirea ei de mijloacele de supravietuire (!!)

mama insa, indifferent de cetatenie, s-a comportat ca o mama, si-a luat puiul si a fugit. mi-e greu sa cred ca de bine a fugit, dar e irrelevant.

poate insa chiar nu a fugit, poate doar a venit sa isi viziteze rudele, parintii, sa le arate si lor nepoata nou nascuta, etc.

inteleg ca nu o puteti vedea pe micuta, e pacat, insa daca aveti o atitudine la fel de agresiva si in realitate ca cea care reiese de pe forum (spuneti ca in doar cateva luni ati facut plangeri la parchet, la politie, ati deschis process in Belgia cand poate biata mama doar venise in vizita la rudele din Romania), poate acesta e motivul, poate mama doar se teme de o relatie cu dvs, fratele ei o apara... etc.

copilul e inca foarte mic, poate e bine sa reganditi putin toata abordarea dvs vizavi de familia dvs.
Va tinem pumnii!
"S-a comportat ca o mama" e literatura poetica, nu tine de stiintele juridice. In acest caz conteaza ce prevede Codul Penal belgian si restul povestii decurge din aceste prevederi si tratatele de cooperare juridica si politieneasca la nivel de UE. Asta in penal, ca in civil s-ar putea sa fie cu totul alta poveste.

In momentul in care un procuror belgian semneaza o cerere de extradare si o trimite autoritatilor romane, soarta mamei e pecetluita.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
pai eu exact de asta vorbeam pt ca persoana care sa implicat a ajutat-o sa treaca cu copilul ilegal, copil care si acum se afla "ilegal" pe teritoriul romaniei iar, comportarea ei nu a fost nici ca o adevarata mama pt ca pus mai presus interesul ei personal decat al copilului, pt ca in ziua respectiva copilul avea programare la vaccin dar, pe ea nu a interesat-o.
si asa cum stiu eu ca sa pleci cu un copil nou nascut dintr-o tara in alta iti trebuie cel putin un titlu de calatorie.
si exact asta sa intamplat a fost trimisa o cerere de returnare a minorului la domiciliul sau legal de catre ministerul justitiei din belgia catre ministerul justitiei din romania, iar dupa trei luni da cautari cei din romania au reusit sa o localizeze impreuna cu copilul iar, la aceasta ora dosarul a fost transmis tribunalului bucuresti.

Alte discuții în legătură

Cazier ue AliasAix13 AliasAix13 Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective ... (vezi toată discuția)
Mandat german de arestare preventivä maria schneider maria schneider Pe numele meu s-a emis in Germania un mandat de arestare preventivä,motivul fiind räpire minor. Sotul meu german dupä patru ani de cäsätorie a trecut la ... (vezi toată discuția)
Pot fi extradata în italia sau exista riscul de a face închisoare ... Iulia Iulia Pot fi extradata în Italia sau exista riscul de a face închisoare în România dacă am fost condamnată cu executare în italia pentru o faptă care nu este ... (vezi toată discuția)