avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politist implicat in rapirea copilului meu care imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil

sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania fara acordul meu.
precizez ca deja am demarat un proces de rapire internationala de minori.
concubina mea a fost ajutata sa plece cu minorul de la domiciliul de catre cumnatul ei care este politist in romania, caruia eu i-am facut o plangere penala la parchet in care specificam faptul ca domnul "x" politist la sectia "x" sa implicat foarte mult in rapirea minorului si la momentul respectiv si actual imi interzice sa imi vad copilul deoarece copilul meu se afla la locuinta dumnealui.
precizez ca cele precizate de mine in plangerea formulata la parchet de mine in mare parte sau adeverit pe parcurs deoarece copilul a fost localizat de catre cei de la ministerul justitiei in locuinta lui.
in aceste conditii ce sanse am ca domnul politist in cauza sa raspunda penal in fata legii si care ar fi sansele de reusita, avand in vedere ca domnul in cauza stia faptul ca mama copilului, impreuna cu copilul, sunt cautati de catre ministerul justitiei.
buna seara d-le/ d-na coraz, eu nu am avut nici o comportare agresiva fata de nimeni si va rog sa ma credeti ca fosta mea concubina a fugit fara sa ii faca cineva rau, a fugit pt faptul ca este "materialista" iar, pe mine ma deranjat faptul ca am sunat-o sa discut cu ea, incarcandu-i si cartela de tel pt ca singurul nr pe care il stiam era cel de belgia.
Dar de fiecare data ea -ia inchis si nu a vrut sa imi spuna unde se afla copilul meu, binenteles si al ei si tot timpul cerandu-mi banii lucru pe care nu l-am facut, in schimb cand am aflat unde este pt ca au fost autoritatile competente si m-au instiintat, am trimis pachete pt copila dar ea a refuzat pachetele dar, in schimb cerandu-mi banii spunandu-mi ca si ea stie ce are de cumparat pt copil.
si va rog sa ma credeti ca asta este purul adevar ea nu a vrut sa obtina venituri prin copil, lucru cu care eu nu sunt de acord dar, stiti cum se spune adevarul pur il cunosc nu mai eu si nu mai eu stiu cat am plans pt copilul meu.
si va mai intreb ceva; o mama adevarata nu pleaca cu un copil de 6 luni 2000 km si avand in vedere ca copilul era programat la vaccin in ziua aceea iar, ea a ignorat acest lucru dar, in schimb a luat vaccinul din frigider, vaccin cumparat de mine cu o zi inainte si la transportat in conditii improprii iar, apoi administrandul copilului.
si va mai spun un singur lucru, sa presupunem ca eu am fost agresiv cu ea in acest caz nu trebuia sa fuga cu copilul, trebuia sa mearga la politie pt ca va garantez eu ca in secunda urmatoare eu eram arestat, pt ca cei de aici nu glumesc cand este vb de agresiune asupra unei femei, cu toate ca locuinta de aici este a mea eu eram arestat iar ea era lasata in locuinta cu fetita, asta era doar un exemplu si va rog sa il luati ca atare.
Degeaba trecerea frontierei s-a realizat in conditiile in care ar fi vorba de o infractiune in Belgia daca fapta nu constituie infractiune in Romania.
Persoana nu poate fi extradata in aceste conditii.

Adica doar in Belgia ar putea fi arestata adica doar pe teritoriul Belgiei.

Mama minorului nu ar avea incredere in mine daca as lua contact cu ea dar va spun ca nu cred ca ar avea nevoie de serviciile mele deoarece nu este intr-o situatie aproape imposibila sa scape.Sunteti singura persoana care ati vrea sa apar partea adversa...si cred ca sunteti foarte neinspirat daca ganditi asa...
Poate sa scape la un mod lejer cam cu orice avocat stie cum sa faca totul la un mod profesionist si sa va blocheze toate actiunile.

Va obtine o hotarare judecatoreasca si o sa va reteze sansele.Nu este chiar complicat sa obtina asa ceva in Romania...desi poate sa nu fie nici chiar simplu...
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca gresiti. In acordul de extradare nu scrie ca fapta trebuie sa constituie infractiune-n Romania, e suficient ca in Belgia pedeapsa maxima e de minim un an (nu de trei cum am afirmat anterior in mod gresit), daca fapta e scutita de cerinta dublei incriminari. Rapirile sunt scutite de cerinta dublei incriminari. Detalii pe [ link extern ]

E adevarat ca pana acum autoritatile belgiene au formulat doar o cerere de repatriere a minorului, dar daca nu va fi repatriat se poate ajunge la mandat european de arestare. Daca un procuror belgian considera ca s-a comis o rapire, e suficient sa semneze un mandat european de arestare iar mama copilului va fi arestata de autoritatile romane, care nu mai au de ales in caz ca se emite un astfel de mandat. DIn ce am inteles nu s-a ajuns inca acolo, dar mama copilului se joaca cu focul. Din momentul semnarii mandatului, pentru ea inceteaza calea negocierilor iar statul va fi silit sa apeleze la forta pentru a da curs acestui mandat. Sigur, faptul ca va fi arestata nu garanteaza ca minorul se va reintoarce in Belgia, dar banuiesc ca nu si-a dorit sa-si vada copilul doar la vorbitor.

Din cate inteleg eu, cererea de repatriere este in drept civil (sau drept international privat), in timp ce mandatul european de arestare este (sau va fi) in drept penal (si tratatele europene de cooperare juridica si politieneasca). Ce se intampla in drept civil poate sa nu aiba nicio legatura cu ce se intampla in drept penal, sunt proceduri complet diferite si caprarii diferite.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Nu cred ca gresesc.
Sa lamurim un aspect.Rapirea aceasta nu va imbraca caracter penal.
Nu se emite niciun mandat de niciun fel pentru asa ceva si daca am discuta despre o astfel de infractiune.

Daca s-ar emite un mandat european (ceea nu se va intampla ) acesta ar fi respins de autoritatile judiciare romane.

Problema lor se va rezolva in civil si in aceasta materie mama are prima sansa de departe in aceasta speta.
Exista aparari care se pot face de avocatul mamei care poate sa zadarniceasca miscarile juridice facute de userul tata.
In general mamele isi angajeaza avocati iar tatii nu si din acest motiv mamele au un mare avantaj.
Fara avocat angajat si neinformata ar putea sa cedeze psihic si acesta ar putea fi singurul atu pentru userul tata din acest caz.

Alte discuții în legătură

Cazier ue AliasAix13 AliasAix13 Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective ... (vezi toată discuția)
Mandat german de arestare preventivä maria schneider maria schneider Pe numele meu s-a emis in Germania un mandat de arestare preventivä,motivul fiind räpire minor. Sotul meu german dupä patru ani de cäsätorie a trecut la ... (vezi toată discuția)
Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare conv de la ... inam_ro inam_ro Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare Conv de la Haga) este acuzat in Romania de rapire internationala a copilului si ulterior calatoreste cu ... (vezi toată discuția)